REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zavajanje policije: generalni direktor Policije je še zmeraj Anton Travner – če je verjeti spletni strani Policije!

Zavajanje policije: generalni direktor Policije je še zmeraj Anton Travner – če je verjeti spletni strani Policije!Anton Travner, menda še vedno generalni direktor policije. Ali ni morda že - »nekdanji«? Vir: Screenshot zaslona

Točne in aktualne informacije so zelo pomembne za vse državne organe. Še posebej pa to velja za policijo.

Toda če sklepamo samo po spletni strani policije, vlada v vodstvu policije takšen kaos, da ne obvladajo nadzora niti nad informacijami o sebi, kaj šele, da bi pravilno procesuirali podatke v državi.

Na spletni strani policije je namreč še vedno zapisano, da je generalni direktor policije Anton Travner, ki je sicer odstopil istočasno z Alešem Hojsem, ki pa je nato preklical svoj »nepreklicen odstop.«

Kuverta, Hojs in Janša
Kuverta, Hojs in premier Janez Janša. Vir: Twitter

Očitno je, da vodstvo policije zaradi hitrih menjav sploh ne uspe več slediti spremembam in tako zastarele novice na njihovi spletni strani še vedno prevladujejo in – zavajajo.

Zadnja novica glede dogajanja na NPU z dne 29. julija na primer govori o tem, da vodenje prevzema v. d. Uroš Lepoša, čeprav je nato sodišče v Novi Gorici na položaj vrnilo Darka Muženiča, Lepoša pa je že pred tem odstopil, da bi nato novi v. d. direktorja Andrej Jurič na ta položaj imenoval Janševo izbranko Petro Grah-Lozarjevo.

Objave o vodstvu policije - od julija do novembra se ni zgodilo nič?
Objave o vodstvu policije - od julija do novembra se ni zgodilo nič? Vir: Screenshot zaslona

Sodišče je nato prepovedalo izvedbo javnega razpisa, preko katerega bi Lozarjeva lahko postala imenovana direktorica NPU.

Vodstvo MNZ krši zakonodajo in ustavo Slovenije, istočasno pa trdi, da skrbi za izvajanje zakonov!

Kajti NPU direktorja že ima - to pa je Darko Muženič, ki ga je sodišče vrnilo na položaj. Toda sedanje vodstvo policije tega očitno ne želi priznati.

Krši zakonodajo in ustavo Slovenije, istočasno pa trdi, da skrbi za izvajanje zakonov!

Od policije, ki niti na svoji spletni strani ne podaja resničnih informacij o sebi, pač pa z zastarelimi objavami zavaja javnost, pa je seveda težko pričakovati, da se bo odzvala zaradi veliko bolj prerečih in aktualnih zadev.

In na primer pojasnila, zakaj je na petkovih demonstracijah v Ljubljani želela načrtno ustaviti režiserja Jašo Jenulla, samo zato, ker je »snemal«.

In zakaj je sploh ustavljala vozila (in kaznovala voznike), ki so hupali, saj hupanje v središču mesta ni prepovedano.

Gre tudi za eklatanten primer zlorabe svobode izražanja.

Janšo skrbijo predvsem demonstracije
Janša množične proteste danes zatira, nekoč pa so ga reševali iz zapora. Vir: Twitter

Glede tega so nekateri na družbenih omrežjih spomnili na čase pred 31 leti, ko je policija na podobno neprijavljenih shodih v takratnem socialističnem in menda diktatorskem in totalitarnem družbenem sistemu ravnala povsem drugače.

Nekateri so tudi trpko in ironično komentirali, da današnjih težav s hupanjem morda ne bi imeli, če bi tedanja policija - ravnala drugače ...

Delite članek