REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Zastava ni nič kriva. Želijo pa si jo eksluzivno prisvojiti. Podobno, kot s slovenščino …«

»Zastava ni nič kriva. Želijo pa si jo eksluzivno prisvojiti. Podobno, kot s slovenščino …«Premier je bil milosten do kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, kljub dejstvu, da je kršila zakonodajo in obdržala nezaslužen denar.

Nekaj sto protestnikov je v sredo pred vlado zahtevalo odstop državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje Jerneja Štromajera, saj jih je zmotilo njegovo obujanje spomina na film Sam doma prek Twitterja na božični večer ...

Zaradi zapisa na družbenih omrežjih, ki je bil citat iz filma Sam doma in so ga nekateri razumeli kot žalitev kristjanov (čeprav njegov sarkastičen zapis ni bil nujno usmerjen proti verujočim) se je sicer opravičil, vendar mnogim to ni bilo dovolj.

Zato so protestirali celo pred vlado. Toda druge razpravljavce na socialnih omrežjih je zmotila - (zlo)raba zastave.

Ščinkafc pa je vzel zastavo v bran: »Zastava ni nič kriva. Želijo pa si jo eksluzivno prisvojiti. Podobno, kot s slovenščino, kjer jim gre malo težje, ker so večinoma predebilni, da bi znali spodobno oblikovati in zapisati tisto, kar želijo povedati.«

Štromajer se je za svojo objavo sicer znova opravičil ob pojasnilu, da tudi sam praznuje božič in nikogar ni želel prizadeti.

Toda odstopiti ne namerava. Tudi zanj ni manjkalo podpornikov ...

Marjan Šarec
So visoka moralna načela šla rakom žvižgat?

Premier Šarec se je tokrat postavil ob bok zahtevam protestnikov iz vrst skrajne desnice, ko je pred dnevi izjavil, da bi bil Štromajer v primeru, če bi bil funkcionar stranke LMŠ ali v kabinetu predsednika vlade, nemudoma razrešen.

Hinavsko: ministrica ravnala po kavbojsko, premier pa ji je nezakonitosti - odpustil. Vir: Facebook

Kar kaže na dvojne vatle premierja, ki so mu »visoka moralna načela« na katera se je tako rad skliceval, šla rakom žvižgat v trenutku, ko je spregledal, da je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec kršila zakonodajo in pobrala denar, ki ga ni zaslužila …

Delite članek