REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Za reševanje vojaka Zdravca so celo odlok spremenili«

»Za reševanje vojaka Zdravca so celo odlok spremenili«Počivalšek in njegova »poslovna pijača«. Vir: Twitter
Škoda le, da ministrstvo za gospodarstvo tega gostincem ni povedalo že pred nekaj meseci in predno si je minister Zdravko Počivalšek v gostilni ob obisku Prekmurja organiziral »poslovni sestanek« – v gostilni.

Zapleti zaradi »poslovnega sestanka« ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška dobivajo vedno nove obrate.

Čeprav so na ministrstvu najprej trdili, da gostinci ne morejo ponujati hrane in pijače zunanjim strankam in podjetjem, je gospodsarsko ministrstvo podalo novo mnenje, češ da je bilo to zmeraj mogoče.

Nova pojasnila gospodarskega ministrstva glede vprašanja, ali lahko gostinci v svojih lokalih strežejo ali ne, so naletela na kritike javnosti in gostincev, ki so ogorčeni.

Številni razmišljajo o tožbah zaradi nastale škode.

»Za reševanje vojaka Zdravca so celo odlok spremenili,« je komentirala Katarina Jenko.

Po zadnji interpretaciji odlokov s strani ministrstva za gospodarstvo lahko gostinec kljub proti koronskim omejitvam sklene pogodbo s podjetjem in izvaja storitve ponujanja hrane in pijače.

To je na vladni novinarski konferenci zagotovil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc.

Če namreč sklene takšno pogodbo z enim podjetjem, ustvari mehurček in se zato gostinski obrat ne obravnava kot javni prostor, zato število oseb v njem ni omejeno.

Če ima gostinec pogodbo sklenjeno z več podjetji, pa je gostilna javni prostor, na katerem veljajo omejitve o zbiranju ljudi.

Trenutno se lahko torej v takšnem gostinskem lokalu hkrati nahaja 10 oseb, januarja pa gostinec na tak način storitve dejansko ni smel opravljati.

Škoda le, da ministrstvo za gospodarstvo tega gostincem ni povedalo že pred nekaj meseci in predno si je večni gospodarski minister Zdravko Počivalšek v gostilni ob obisku Prekmurja organiziral »poslovni sestanek« – v gostilni.

Delite članek