REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Von der Leynova razjezila Francoze: »Kdo misliš, da si?« Ostre kritike na račun predsednice Evropske komisije

Von der Leynova razjezila Francoze: »Kdo misliš, da si?« Ostre kritike na račun predsednice Evropske komisijeFrancozi so neusmiljeno obračunali s predsednico Evropske komisije. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Bralci uglednega francoskega časopisa Le Figaro so besno kritizirali izjavo predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o želji, da bi ruskega predsednika Vladimirja Putina privedli pred mednarodno sodišče, poroča tiskovna agencija RIA.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se namreč zavzema, da bi predsednik Rusije Vladimir Putin stopil pred mednarodno sodišče zaradi konflikta v Ukrajini.

Ursula von der Leyen je še posebej razjezila bralce francoskega časopisa Le Figaro z izjavo, da zdaj ni čas, da bi se (EU, ZDA) »pobotali« z Rusijo.

Bralci francoskega časopisa Le Figaro so se na to burno odzvali.

Poglejmo nekatere odzive:

»Zdi se, da ima von der Leynova neke osebne koristi, da se tako obračunava s Putinom. Njena trma se mi zdi vse bolj kompromitirajoča,« je zapisal eden med s predsednico Evropske komisije nič kaj zadovoljnimi bralci.

»Ta ženska je nevarna za Evropejce. Kdo misliš, da si?« je vprašal drugi.

»Za NJO je pomembno! (Da spravi Putina s sveta – prim.avt.) Ja, prav ste slišali, za NJO! Ursula von der Leyen misli, da je ONA Evropa. Ni daleč od svojega dedka, ki je med leti 1939 in 1945 zažigal Evropo in kri. Poleg tega si njen kancler (Olaf Scholz) želi, da bi bila nemška vojska znova najbolje oborožena v Evropi,« je opozoril tretji.

»Komu služi modro-rumena Ursula von der Leyen? Seveda ne državljanom Evropske unije, ampak eliti in ZDA, vojnim hujskačem z imperialističnim egom. Grozljivo, grozljivo, grozljivo,« je pripomnil četrti.

»(Ursula) spravljaš me v smeh s tem govoričenjem o Putinu. Kaj misliš von der Leynova, da smo ljudje tako neumni, da ne bi dojeli, da si se šla klečeplazit azerbajdžanskemu diktatorju Alijevemu, da podpiše plinsko pogodbo. Od kdaj ima ta ženska mandat, da sama sprejema takšne odločitve??!!?? Kakšna aroganca, pomešana z umazano prizanesljivostjo, to je noro,« je poudaril peti.

Mnogi so se spomnili tudi dejstva, da je bila von der Leynova iz Nemčije odposlana v Bruselj po številnih aferah, ki so jo preganjale v domovini:

Številni se niso brzdali, pa so v zvezi z njo omenjali pridevnike kot so kriminalno, pokvarjeno, koruptivno

Sledili so tudi pozivi evropskim poslancem, da naj »hitro končajo diktaturo von der Leynove!«

»Izzivam vas, če si upate obsoditi ta barbarska dejanja Združenih držav v Iraku,« se je glasil še en poziv predsednici Evropske komisije s strani enega od bralcev francoskega časnika.

»V dveh letih moramo vso to ‘elito’ osvoboditi njihovih položajev ali pa glasovati za razgradnjo Evrope, ki je postala ‘govoreča glava’ Združenih držav Amerike za uničenje evropskih narodov,« je sklenil naslednji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek