REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Virusu, ki ima takšno ljudstvo, se ni treba bati za prihodnost«

»Virusu, ki ima takšno ljudstvo, se ni treba bati za prihodnost«SDS - zahvala smrtonosnemu virusu. Vir: Twitter

Slovenija se sredi četrtega vala koronavirusa na vladne ukrepe odziva z mešanico čudaštva, blaznosti, popadljivosti, privoščljivosti in otopelosti.

Čudaški so že ukrepi vlade, ki jih nihče ne razume popolnoma.

Na primer to, da se s sosedi ne moreš dobiti doma, lahko pa v gostilni.

In da so prireditve na prostem prepovedane, znotraj pa dovoljene.

Nekoliko bolj poblazneli so odzivi anticepilcev, ki popolnoma korektno novinarsko poročanje o resničnem poteku koronavirusne bolezni opisujejo kot »režijo«.

S tem podtikanjem pa povzročajo nove krivice in pomagajo pred skrivanjem resnice javnosti.

Na isti fronti delujejo starši, ki paličice v nosu otrok vidijo kot »posilstvo« in svojim otrokom ne dovolijo nositi mask.

Tiste, ki nosijo maske zastrašujejo z nenošenjem mask in v tem ni prav nič solidarnosti - pač pa veliko zlobe, egoizma, narobe razumljenih človekovih pravic in privoščljivosti.

In kaj se jim lahko zgodi? Kot kažejo okrožnice ministrstva za šolstvo prav nič, ker je brezzoba, nesposobna vlada ostala brez pravne podlage za svoje ukrepe.

Vsi to vedo in nekateri, najbolj nesolidarni in polni napuha to izkoriščajo zaradi pouka svojih »sončkov.«

Vse skupaj pa je nato okronano s podatki in žalostnimi zgodbami, ki iz dneva v dan dokazujejo, da smo na Slovenskem v tej pandemiji najslabši ali celo med najslabšimi.

Virusu, ki ima takšno ljudstvo, se res ni potrebno bati za svojo prihodnost.

Pri tem pa je šef UKOM-a, ki je po letu dni maltretiranja STA, kot smo napovedovali, z novim direktorjem le podpisal pogodbo, (da bi tako podčrtal, kako je bil nepodpis pogodbe odgovornost Bojana Veselinoviča, ki ga ni maral zaradi njegovega krutega postopanja s kolegom Borutom Meškom) vse skupaj poskusil predstaviti kot rezultat javnih protestov in kritik opozicije.

Kakor da bi ljudem privoščil okužbe in smrti. In nato je dobil jasen odgovor.

Toda te odgovore člani Janševe vlade preprosto preslišijo.

Tako kot njihovo otopelo ljudstvo, ki čaka samo še na volitve, tudi vladniki otopelo sporočajo, da bodo vladali naprej, z ljudstvom ali brez njega.

Z drugimi besedami, demokracija je za njih le prisilna kulisa in če bo potrebno, bodo - pač zamenjali ljudstvo.

Delite članek