REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Vedno bolj razumem ljudi, ki jim razpad Jugoslavije ni bila intimna opcija«

»Vedno bolj razumem ljudi, ki jim razpad Jugoslavije ni bila intimna opcija«Dan Republike - 29. 11. 1943. Vir: Wikipedia

Na pogoste kritike predsednika slovenske vlade in njegovih privržencev iz stranke SDS, češ da nekaterim politikom iz stare nomenklature, na primer prvemu predsedniku samostojne države Milanu Kučanu, »samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija« se je odzval Urban Butinar in zapisal, »da vedno bolj razume ljudi, ki jim razpad Jugoslavije ni bila intimna opcija.«

»Namesto, da bi se znebili slabih ljudi (kriminalcev in nacionalistov), so nam le ti ostali, znebili smo se pa edine dobre stvari, socializma,« je ocenil.

Vse to pa se ponavlja iz dneva v dan.

Zadnji primer je kandidatura Janeza Poklukarja, direktorja UKC Ljubljana za zdravstvenega ministra.

Vladna trobila ga že hvalijo, Požareport je zapisal celo, da ima biografijo skoraj brez napake.

V resnici pa je seveda daleč od tega.

Razkrili smo že, kako negospodarno je ravnal pri obnovi nekdanje stavbe Zavoda za varstvo pri delu, kjer so porabili 1,5 milijona evra za to, da bi v plesnive, potresno nevarne in morda celo radioaktivne prostore, obnovljene v nasprotju z zahtevami gradbene stroke lahko spravili deset ali dvajset bolnikov s koronavirusno boleznijo covid-19.

Izvajalca so izbrali tako, da so javno ponudbo objavili v petek, ponudbe pa zbrali v ponedeljek.

Kdor preko vikenda ni bil pazljiv, ni mogel niti konkurirati na spornem razpisu.

Cena obnove je na koncu nanesla na 120.000 evrov za eno posteljo.

In to potratnost je direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar, zvest kader Janševe SDS na preteklih volilnih listah celo razglašal za izjemno racionalno obnovo.

Sedaj pa ga je predsednik vlade celo nagradil – s položajem ministra za zdravje.

Ampak to seveda ni edini primer.

Samo ta teden smo lahko spremljali nove nesmisle in zaplete s testiranjem, bedaste izgovore samooklicanega ministra Aleša Hojsa ob zavrnitvi vstopa na Hrvaško, kamor ga je spremljala mama, neresne izgovore ministra Zdravka Počivalška ob organiziranju poslovnega sestanka v gostilni in razne druge spodrsljaje najbolj odgovornih, ki za svoje napake znova niso bili kaznovani, pač pa - nagrajeni.

Res je, tudi socializem je imel svoje napake, toda kot vse kaže, so tedaj v socializmu in ob dostopnosti večine dobrin dobro živeli vsi, danes pa tako živi samo ozek sloj »prvorazrednih«.

Delite članek