REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vasev: »Nizkoten cinizem vojske, ki se hvali s perverzijo svoje vloge in ob fotki bodeče žice napiše 'I feel love'.«

Vasev: »Nizkoten cinizem vojske, ki se hvali s perverzijo svoje vloge in ob fotki bodeče žice napiše 'I feel love'.«Bog želi sprejeti vse, ki se obrnejo nanj po pomoč: papež Frančišek. Vir: Pixsell

Na samohvalo Slovenske vojske se je odzval publicist Boris Vasev, ki je opomnil, da se vojska ob fotografiji razvpite rezilne žice na južni meji bahala z delom, ki sodi v delokrog policije, ker le policisti lahko sprejemajo morebitne prosilce za azil, begunce pred vojnami na Bližnjem vzhodu, vojaki pa ne.

Ni nič lepega in ljubezni vrednega v rezilni žici, še posebej zato ne, ker je zveza NATO, čigav del je tudi Slovenska vojska, pod taktirko ZDA in njene sle za nafto, zakuhala številne krvave vojne v Afriki in Aziji.

Begunci, otroci, Nemčija

Posledica le-teh pa je plaz beguncev, obupanih ljudi, ki so bili prisiljeni zapustiti svoja ognjišča in posikati varen pristan v Evropi, na kar je večkrat opozoril tudi papež Frančišek, ko je spomnil na usmiljenje in pozabljeno vrsto ljubezni - do bližnjega svojega.

Delite članek