REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Inštitutu 8. marec nimajo mnenja o odstranitvi spomenika, pod katerim so pogosto demonstrirali

V Inštitutu 8. marec nimajo mnenja o odstranitvi spomenika, pod katerim so pogosto demonstriraliV Inštitutu 8. marec imajo pogosto mnenja o številnih aktualnih vprašanjih. Vendar pa nimajo mnenja o odstranitvi spomenika, pod katerim so demonstrirali. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V Inštitutu 8. marec imajo pogosto mnenja o številnih aktualnih vprašanjih.

Sklepamo, da v Inštitutu 8. marec nimajo mnenja o odstranitvi spomenika, pod katerim so demonstrirali.

Pogosto so se njihove pobude izkazale za pravilne – o pitni vodi, javni RTV, zaščiti žensk pred nasiljem in posilstvi in podobno.

A včasih se pri nekaterih vprašanjih ne znajdejo najbolje.

To je postalo očitno ob »drekovodu«, ki se gradi v Ljubljani in kjer so zadevo dolgo časa proučevali, da bi na koncu prišli do sklepa, da bi bilo projekt Zorana Jankovića, ki je bil očitno mogoč le zaradi izkoriščanja lukenj v zakonodaji – čim prej ustaviti.

Podobne težave pa imajo očitno tudi ob nedavni pobudi Milana Kučana o namestitvi novega spomenika osamosvojitve in odstranitvi Spomenika revoluciji – umetnine, ki jo zagotovo dobro poznajo, saj so ob njej velikokrat demonstrirali.

V zvezi s tem smo jih 10. maja vprašali, »glede na to, da je revolucija, ki se je zgodila v Sloveniji med drugo svetovno vojno prinesla tudi številne nove pravice ženskam in delavcem nas zanima, kako gledate na pobudo Milana Kučana in še nekaterih politikov, da se spomenik, ki trenutno stoji na Trgu republike odstrani in na njegovemu mestu postavi drug - spomenik osamosvojitvi?«

Vendar na to vprašanje vse do danes, celih 15 dni - nismo dobili nobenega odgovora.

Vir: Posnetek zaslona

Tudi na spletni strani odgovora na to vprašanje - ni.

Sicer se s preteklostjo v Inštitutu 8. marec radi ukvrjajo, a le ko gre za zgodbe upokojencev.

Imajo pa tudi še vedno aktivno staro spletno podstran, posvečeno preteklim volitvam.

To pa je vse, kar lahko pri Inštitutu 8. marec zvemo o preteklosti, čeprav je ta precej pomembna tudi za sedanjost in prihodnost.

Zato sklepamo, da nimajo mnenja o odstranitvi spomenika, pod katerim so demonstrirali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek