REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Udbovsko-partijska struktura? Pa kdo še verjame tem nebulozam?«

»Udbovsko-partijska struktura? Pa kdo še verjame tem nebulozam?«Počivalšek pod »gasom«? Vir: Twitter

Preiskovanje kriminalistov NPU na domu ministra Zdravka Počivalška je sprožilo različne odzive.

Odstopljeni notranji minister Aleš Hojs in predsednik vlade Janez Janša sta takoj ponudila svojo interpretacijo dela policije.

Po tej interpretaciji naj bi za vsem skupaj stala »udbovsko-partijska struktura«, oziroma nedefinirani elementi »globoke države.«

Iz teh trditev so se mnogi na družbenih omrežjih odkrito ponorčevali, policijska združenja pa so tudi protestirala in od vseh, ki so izrekli neresnične trditve, zahtevala opravičilo.

Tudi od Hojsa, seveda.

Namesto konkretnih dokazov o tej strukturi pa so se odzvali nekateri simpatizerji SDS, ki so vdano ponavljali isto tezo o globoki državi, ne da bi zanjo navedli en sam dokaz.

Kar je seveda pričakovano, kajti pri tej tezi gre za - vero, kot je to povsem jasno razkril zmeraj na vladne vire desnih vlad prisesan Borut Rončević.

Drugi pa so ostali prepričani, da, če nekaj »zgleda« kot korupcija, ima »vonj in barvo« kot korupcija in ima »obliko« korupcije – verjetno tudi je korupcija.

Obenem pa so nekateri opozorili tudi na nenavadno zapletanje z jezikom, ki si ga je na prvi tiskovni konferenci po aretaciji privoščil minister Zdravko Počivalšek in navedli tudi vire, ki razkrivajo naravo teh zapletov.

Delite članek