REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump naj bi imel prepoved tvitanja

Trump naj bi imel prepoved tvitanjaDonald Trump

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump naj bi imel prepoved tvitanja, je poročal New York Times. Iz tega se je že ponorčeval odhajajoči predsednik Barack Obama. "Očitno imajo tako malo zaupanja v njegovo samoobvladovanje, da so mu rekli - vzeli ti bomo Twitter," je dejal na predvolilnem zborovanju v podporo Hillary Clinton na Floridi.

Po navedbah New York Timesa je Trumpovim svetovalcem končno uspelo, da so mu odvzeli upravljanje z njegovim računom na Twitterju, da bi tako dva dni pred volitvami preprečili morebitno presenečenje oziroma katerega od njegovih izpadov. V zadnjih urah tako Trump "tvita" le še zahvale za podporo na zborovanjih v Virginiji, Pensilvaniji, Michiganu in Minnesoti ter napoveduje, kje bo danes.

Iz tega se je na nedeljskem zborovanju v podporo demokratski kandidatki Clintonovi na Floridi že norčeval Obama. "Če nekdo ne more imeti nadzora nad svojim računom na Twitterju, potem ne bi smel imeti niti nadzora nad kodami atomskega orožja," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal odhajajoči predsednik ZDA.

Trump je sicer znan po svojih izpadih na Twitterju, ko je svoje svoje kritike napadal tudi sredi noči.