REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Szijjártó: Pošiljanje zahodnih enot v Ukrajino izziva tretjo svetovno vojno

Szijjártó: Pošiljanje zahodnih enot v Ukrajino izziva tretjo svetovno vojnoUtrujeni smo od poskusov, da bi celotno Evropo in svet potegnili v vojno, je sporočil vodja madžarske diplomacije. Vir: Posnetek zaslona, X

Pošiljanje zahodnih vojakov v Ukrajino bi vodilo v tretjo svetovno vojno, je opozoril vodja madžarske diplomacije Péter Szijjártó na skupni novinarski konferenci v Amanu z jordanskim kolegom Ajmanom el Safadijem.

Szijjártó je še dejal, da bi uporaba jedrskega orožja s strani evropskih držav izzvala spopad v svetovnem merilu, poročajo madžarski mediji.

»Utrujeni smo od poskusov, da bi celotno Evropo in svet potegnili v vojno,« je dejal Szijjártó.

Poudaril je še, da so 9. junija ključne volitve v Evropski parlament, na katerih lahko volivci zahtevajo mir in brezobzirni vojni retoriki bruseljske elite povedo - dovolj!

»Čas je, da končamo pogovore o kopenskih enotah in jedrskem orožju v Ukrajini!« je sklenil zunanji minister Madžarske.

Vodja madžarske diplomacije je pred tem izjave (tako Emmanuela Macrona kot britanskih visokih uradnikov in drugih evropskih hujskačev ameriške posredniške vojne v Ukrajini) o pošiljanju vojakov v Ukrajino označil za nore.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek