REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sramotno: testiranje s »hitrimi testi« ustavljeno, zapleti zaradi napačnih palčk in vprašljive zanesljivosti

Sramotno: testiranje s »hitrimi testi« ustavljeno, zapleti zaradi napačnih palčk in vprašljive zanesljivostiPolomija: hitri testi v režiji Majbet Pharm. Vir: Insajder.com

Škandal z nabavo »hitrih testov« preko »kriptopiramidašev« z dobrimi zvezami v stranki SDS je dobil še eno sramotno nadaljevanje.

V Ljubljani so namreč prekinili množično testiranje s hitrimi testi, ki jih je dobavilo podjetje omenjenih.

Javna agencija za zdravstvene in medicinske pripomočke (JAZMP) je namreč prepovedala uporabo hitrih antigenskih testov, ki jih je kupila država oziroma Janševa vlada.

Hitre antigenske teste je državi dobavilo podjetje Majbert Pharm, ki je v lasti Alana Amadeja Eferla in Klemna Nicolettija.

Brothers in Crime :)

Objavil/a Klemen Nicoletti dne Sreda, 19. oktober 2016

Toda na JAZMP so sprožili izredni nadzor zaradi dvomov v zanesljivost hitrih antigenskih testov, s katerimi se v Sloveniji množično testira prebivalstvo.

»Na osnovi začasne odločbe JAZMP prebivalce Mestne občine Ljubljana obveščamo, da z današnjim dnem (7. 1. 2021) ne bomo mogli nadaljevati z množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki je planirano danes od 11. ure dalje v Športni dvorani Kodeljevo, saj ne razpolagamo z ustreznimi materiali za jemanje brisa na SARS-CoV-2,« so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana.

Dodali so, da bodo testiranja lahko ponovno izvajali takoj, ko jim bo ministrstvo za zdravje ali ustrezna ustanova izdala dovoljenje ter priskrbela primerne brise za odvzem.

Spomnimo, po odstopu zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja je to vlogo nase prevzel premier Janez Janša.

Testi namreč nimajo palčk za odvzem brisa iz nosu, temveč palčke za odvzem brisa iz žrela.

Do enake težave je prišlo že ob začetku testiranja v Ljubljani.

Začasno so zaustavili tudi množično testiranje v Medvodah, kjer so prejeli le 350 testov.

Poročila o tem, da so testi precej nezanesljivi je bilo sicer mogoče večkrat slišati že v prvih dnevih njihove uporabe.

Sporni testi namreč niso zaznali pozitivnih primerov, ali pa so pokazali lažne pozitivne izvide.

Pogodbo z direktorjem Majbert Pharm Klemnom Nicolettijem je nekdanji minister Tomaž Gantar podpisal na zadnji dan, preden je kot minister odstopil.

MAKE YOUR LIFE AN ADVENTURE! :D

Objavil/a Klemen Nicoletti dne Nedelja, 01. maj 2016

Pogodba sicer določa, da lahko država za teste v primeru, če ti ne bi ustrezali zahtevanim standardom kakovosti, zahteva reklamacijo pri dobavitelju ali celo predčasno razdre pogodbo.

Do zdaj je podjetje dobavilo dobrih 241 tisoč testov, od tega največji del zdravstvenim domovom (156.700).

Še 64.650 testov je bilo namenjenih za množično testiranje, 20.000 pa jih je šlo na državno mejo.

Poseben absurd pa je tudi dejstvo, da je v Sloveniji v tem trenutku postalo »modno« množično testiranje, medtem ko države večino naporov usmerjajo v nabavo cepiv.

Slovenija pa tudi na tem področju precej zamuja.

Delite članek