REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spletni Gestapo? Šefica EK predlaga »demokratični ščit« in »cepiva za misli« v boju proti drugače mislečim!

Spletni Gestapo? Šefica EK predlaga »demokratični ščit« in »cepiva za misli« v boju proti drugače mislečim!Predsednica EK, kandidira za ponovno izvolitev z idejo - po uvajanju nove »miselne policije.« Vir: X, posnetek zaslona

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, kandidira za ponovno izvolitev.

V resnici jo bodo na položaj izbrali šefi vlad in ne volivci, toda ob sedanjih volitvah tudi ona fingira nekakšno kampanjo in se na eni od list ponuja volivcem kot poslanka za Evropski parlament. Tega položaja, celo če bi jo po nesreči volivci res izbrali, sploh ne bo zasedla, ker je že dogovorjena za nadaljevanje mandata na čelu Evropske komisije.

Očitno se volitev udeležuje le zato, da bi bilo videti, kakor da je bila »demokratično izbrana«, čeprav v resnici nima mandata ljudstva.

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, kandidira za ponovno izvolitev z idejo - po uvajanju nove »miselne policije.«

Nemški kolegi so jo namreč prosili, naj kandidira za eno od izvoljenih mest v Nemčiji in sedaj na tej listi nastopa s svojim programom, obenem pa je spitzenkandidatka Evropske ljudske stranke (EPP) na evropskih volitvah.

Kar ponuja, pa je precej strašljivo.

O svobodi govora in podobnih evropskih vrednotah omenjena ginekologinja očitno ne ve prav veliko, saj v svoji kampanji ponuja boj proti »dezinformacijam«, ki naj bi jih nasprotniki EU sejali, da bi »vnašali razdor.«

Temu pa se bo zoperstavil njen »demokratični ščit«, ki bo razkrinkaval takšne »dezinformacije«, ne da bi bilo jasno, kako ločiti le-te od pristnih informacij.

In zelo verjetno je, da bo Ursulin »ščit« zato branil pred pravimi informacijami, ki pa evropskim oblastnikom ne bodo všeč in bodo zato označene za »dezinformacije.«

To se v resnici že dogaja, ko so prav vse informacije iz nekaterih ruskih virov v režiji Evropske komisije, ki jo Ursula von der Leyen vodi, že označene za laži. Pa čeprav so morda resnične.

Kot je zapisal eden izmed komentatorjev, bi moral biti roman »1984« Georgea Orwella opozorilo pred nevarnostmi totalitarizma in režimske cenzure, ne pa navodilo za uporabo.

»Le kdo bi si mislil, da bo najvišji evropski politik invociral cenzuro v letu 2024. In to kot del svojega promocijskega programa za ponovno imenovanje. Zmešani časi,« je komentiral tudi profesor ekonomije Jože P. Damijan.

Podobnega mnenja je tudi kolumnistka Rachel Marsden: »Celotna ideja je, pravi, 'odkrivati dezinformacije in zlonamerne posege... odstranjevati vsebino, vključno z umetno inteligenco deepfake, [in] narediti naše družbe bolj odporne.' Nič o tem, kako braniti demokracijo Evrope pred neizvoljenimi birokrati, ki izvajajo prekomerno moč, kajne?,« se je posmehnila neizvoljeni voditeljici Evropske unije.

In potem kolumnistka Rachel Marsden pride k bistvenemu: »'Demokracija' v primeru tega 'ščita demokracije' je v resnici le evfemizem za cenzuro. Le pred čem naj bi ta 'ščit' dejansko zaščitil Evropo, pred čemer je več svobodnega govora ne bi moglo zaščititi, razen pred neprijetnimi dejstvi?

Ali pred tem, da bi morali kraljica Ursula in preostali evropski odličniki braniti svojo lastno ideološko norost in pojasniti državljanom, zakaj se njihove pripovedi ne skladajo z resničnostjo?

Očitno menijo, da bi bilo demokraciji bolje, če bi lahko vse in vsakogar, ki se ne ujema z njihovimi glavnimi pripovedmi, preprosto udaril po glavi in odvlekli v senco spletnega Gestapa, kar je v resnici 'Democracy Shield' von der Leynove«.

A to še ni vse.

V govoru na demokratičnem vrhu v Köbenhavnu v začetku tega meseca je von der Leynova pojasnila, da so »raziskave pokazale, da je predhodna kritika (pre-bunking) uspešnejša od razkrinkavanja (de-bunking-a). Pre-bunking je nasprotje de-bunking. Skratka, bolje je preprečiti kot zdraviti. Predstavljajte si manipulacijo informacij kot virus. Namesto da zdravimo okužbo, ko se enkrat uveljavi, to je debunking, se je bolje cepiti, da je naše telo cepljeno. Enak pristop ponuja predhodna kritika.«

Po oceni šefice EK je torej burna razprava drugače mislečih enaka razsajanju grdega virusa, okužbi, ki lahko povzroči verbalno drisko. Ali celo kaj hujšega.

Morda epidemijo napačnih misli?

Grozljivo!

V čem se bo torej EU s svojim demokratičnim ščitom, v resnici spletnim Gestapom še razlikovala od na primer - Kitajske, ki ima veliki kitajski spletni zid?

Veliki internetni zid za ruske medije je EU že postavila!

Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko EU svoje ideje in pripovedi kot cepivo vbrizgala naravnost v misli državljanov, da bi odpravila vsako tveganje neurejenih nasprotujočih si pogledov ali informacij?

Vsak, pri katerem sprememba mišljenja s pomočjo »miselnih cepiv« ne bo uspešna, pa bo verjetno razglašen za tujega agenta.

In točno to šefica EK v resnici predlaga – želi si nekakšno propagandno »zaščito« prebivalcev oziroma vnaprejšnje »izpiranje možganov« Evropejcev do te mere, da ne bodo več podlegali t. i. »ruski propagandi« ali čemu podobnemu.

No, če pogledamo slovenske medije, lahko vidimo, da večina ideološko cepljenih in zaslepljenih že sledi njeni ideji…

Vsak, pri katerem sprememba mišljenja s pomočjo »miselnih cepiv« ne bo uspešna, pa bo verjetno razglašen za tujega agenta.

Von der Leynova v svojem oglasu tudi pravi, da bo njen Democracy Shield »izsledil manipulacijo informacij in se uskladil z nacionalnimi agencijami.«

Lovljenje govorcev z napačnimi mislimi na informacijskem področju se res sliši super demokratično.

Včasih smo temu rekli drugače, za to pa so bili zadolženi lokalni udbaši.

In to nam sedaj kot nekaj novega ponuja šefica EK?

Enako velja za zamisel o »nacionalnih agencijah«, ki odločajo, kaj se šteje za novice in kaj ne.

Po desetletjih bojev za svobodo govora smo torej dobili – miselno policijo in cenzuro, zavito v »evropski celofan.«

In ne pozabimo - vse to predlaga oseba, ki javnosti ni želela razkriti niti vsebine svojih SMS sporočil, s katerimi je za milijarde evrov našega denarja kupila cepiva Pfeizer.

To je torej ta evropska demokracija!

Po desetletjih bojev za svobodo govora smo torej dobili – miselno policijo in cenzuro, zavito v »evropski celofan.«

In to je gospa, ki jo nadvse cenijo kandidati iz Svobode, SD, NSi, Vesne, Zelenih in tudi (z rezervami) SDS.

Če torej želite še več cenzure in še več laži, ki vas bodo odpeljale naravnost v evropski totalitarizem in termonuklearno vojno kar pogumno naprej, na bližajočih se evrovolitvah kar obkrožite njihove kandidate!

Če želite resnico, pa bo seveda potrebno obkrožiti kaj drugega…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek