REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

SMC bo 21. septembra dobila novega predsednika - Zdravka Počivalška, ki je tudi edini kandidat

SMC bo 21. septembra dobila novega predsednika - Zdravka Počivalška, ki je tudi edini kandidatZdravko Počivalšek / Vir: STAfoto

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek bo na bližajočem se kongresu SMC edini kandidat za novega predsednika SMC, postopek vlaganja kandidatur se je iztekel v soboto.

Čeprav je bilo sprva predvideno, da bo kongres SMC, na katerem se bo z vrha stranke poslovil dosedanji predsednik Miro Cerar, 5. oktobra, so iz stranke danes sporočili, da bo že 21. septembra v Ljubljani.

Temelj, na katerem pa želi programsko graditi svoje delo tako na ministrstvu kot tudi v stranki, pa je po njegovih navedbah trajnostni gospodarski razvoj.

"Absolutno moramo skrbeti za gospodarski razvoj, vendar ob upoštevanju jasnih omejitev, ki nam jih daje tako družbeno kot naravno okolje. Rad uporabljam prispodobe o izvozu kot o motorju gospodarstva, a vendarle ima gospodarstvo tudi svoja pljuča - in to je narava," je pred dnevi še navedel Počivalšek.

Prepričan je tudi, da ima SMC pomembne zasluge za uspešne gospodarske kazalce in za to, da je v Sloveniji danes življenje bistveno boljše kot leta 2014.

Stranka pa se očitno ne bo veliko ukvarjala o razlogih, zaradi katerih je sprememba na vrhu - sploh potrebna.

Miro Cerar VIr:Pixsell

Stranka pa se očitno ne bo velik ukvarjala o razlogih, zaradi katerih je sprememba na vrhu - sploh potrebna.

Minister iz kvote SMC in član strankinega izvršnega odbora Počivalšek je 27. avgusta sporočil, da je oddal soglasje h kandidaturi za predsednika SMC.

Počivačšek se je "ta izziv odločil sprejeti ob izraženi podpori izvršnega odbora SMC, poslancev, lokalnih odborov in predvsem Cerarja."

"Podpora predsednika mi v tem smislu največ pomeni, saj me je ravno on osebno tudi povabil k delu v svoji vladi in k delu v stranki, zato se brez njegove podpore za kandidaturo ne bi odločil," je pojasnil.

Želi si nadgraditi dosedanje uspešno delo stranke, kazalce javne podpore stranke obrniti navzgor ter tako dodatno utrditi položaj stranke, "ki ima danes z desetimi poslanci pomemben glas v državnem zboru in s štirimi ministri pomembno pozicijo v vladi".

Cerar je umik z vrha stranke napovedal junija, po slabem rezultatu SMC na majskih evropskih volitvah.

Na kongresu bodo delegati predvidoma spreminjali tudi statut stranke ter volili del sveta stranke.

Delite članek