REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenski tanki in oklepniki v Ukrajini v boj - tudi z nacističnimi oznakami!

Slovenski tanki in oklepniki v Ukrajini v boj - tudi z nacističnimi oznakami!

Orožje, ki ga je Slovenija poslala v Ukrajino je že podvrženo neusmiljenemu procesu uničevanja. Tanki in oklepniki pa se ob tem borijo na strani ukrajinske vojske z oznakami, zaradi katerih bi lahko bilo marsikakšnega Slovenca sram.

Slovenija je v Ukrajino sicer poslala 28 tankov M-55 S.

Ne samo, da imajo bele križe, podobne tistim, ki jih je uporabljal tretji rajh, nekateri slovenski tanki imajo celo nekdanje oznake znanih tankovskih enot nacistične Nemčije.

V zameno za donacijo je od Nemčije prejeli 40 transportnih vozil, gre za 35 težkih 8x8 nakladalnih tovornjakov in pet težkih 8x8 vodnih cistern za izgradnjo srednje bataljonske skupine, vozila pa bodo služila tudi za zaščito in reševanje.

Slovenija je prvo resno donacijo Ukrajini namenila junija lani, in sicer 35 oklepnih pehotno amfibijskih vozil, ki jih je dobila »v varovanje« od JLA.

Sukcesijskega sporazuma glede orožja naslednice SFRJ nikoli niso sprejele.

Amfibijska vozila bi lahko bila zelo koristna pri poskusu prečkanja Dnepra ob ukrajinski ofenzivi, a nekatera so bila uničena že prej, kot kaže posnetek spodaj.

Vozila BVP M80A so bila dolga leta spravljena in konzervirana med tanki in drugimi oklepniki v bližini Pivke, dekonzervacija pa je trajala več tednov.

V zameno za donacijo je Slovenija od ZDA prejela precejšen dobropis.

Slovenija je nato kot zadnjo donacijo, v popolni »tišini« Ukrajini podarila še 20 oklepnikov valuk.

A nič ne kaže, da bo ta železnina Ukrajini v njenem boju kaj posebej pomagala.

To kažejo prvi posnetki domnevno uničenih slovenskih tankov in oklepnikov.

Ne samo, da imajo bele križe, podobne tistim, ki jih je uporabljal tretji rajh, nekateri slovenski tanki imajo celo nekdanje oznake znanih tankovskih enot nacistične Nemčije.

»Nov taktični znak na Natovih vozilih v Ukrajini - emblem nacistične 23. tankovske divizije

Te strelce so pred dnevi prvič videli na ameriških bojnih vozilih pehote Bradley, slovenskih tankih M-55S (T-55) 47. mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine.

Verjetno bodo prav s to simboliko nacisti v kratkem začeli protiofenzivo,« se norčuje znani ruski Telegram kanal.

Objavljen je tudi posnetek prvega domnevnega uničenja slovenskega tanka, čeprav uničenje ni potrjeno, v tem primeru pa bi morda lahko šlo tudi za tank T-62M ali pa češki T-72.

A dejstvo je, da slike z novimi oznakami slovenskih tankov niso nič kaj lepi prizori, ki jih bo odslej še več.

In tako bomo kmalu gledali slovenske tanke in oklepnike v boju proti Rusiji, v posredniški vojni ZDA proti tekmici in državi, katere vojaki so nekoč osvobajali Slovenijo izpod jarma nacizma.

Doživeli pa smo, da se danes slovenski tanki proti Rusiji borijo z oznakami nacistične Nemčije, ki je poskusila uničiti slovenski narod, pa tudi vse narode v nekdanji Jugoslaviji, ki so jih Rusi, skupaj z ostalimi narodi Sovjetske zveze - osvobajali...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek