REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janševa vlada skupaj z Evropsko komisijo z blokado ruskih medijev poteptala svobodo govora - a ne na spletu!

Janševa vlada skupaj z Evropsko komisijo z blokado ruskih medijev poteptala svobodo govora - a ne na spletu!Ugasnjen: Kanal RT-ja v režiji kabelskega operaterja Telekom Slovenija. Foto: Insajder.com

Prva žrtev vsake vojne je resnica.

Slovenska vlada se vse bolj obnaša, kakor da je tudi sama v vojni z Rusijo.

In vojna, ki se je preselila tudi v medije, že zahteva takšne žrtve - tudi v Sloveniji.

Vlada Janeza Janše se vse bolj obnaša, kakor da je tudi sama v vojni z Rusijo.

Pri tem ne gre le za odločitev slovenske vlade, pač pa tudi za odločitev Evropske komisije.

Na udaru naj bi bili kanali, kot sta RT in Sputnik.

Ta za kaj takšnega Evropska komisija, ki jo vodi Ursula von der Leyen sploh nima pristojnosti, saj je svoboden pretok informacij pravica, ki pripada vsem državljanom članic Evropske unije.

Ob tem EU tudi ni v nobenem vojnem stanju in celo če bi bila, bi bila takšna prepoved zelo sporna, saj so obrambne zadeve v pristojnosti posameznih držav, ne pa EU.

Na ta način Slovenija in tudi Komisija EU flagrantno kršita svoje mednarodne obveznosti in utrjujeta cenzuro po vsem svetu in celo znotraj EU, saj bo to zagotovo privedlo do povračilnih ukrepov, ki bodo svet spreminjali v vse bolj informacijsko izolirane otoke.

Vse to se dogaja zaradi vojne, ki sta jo s svojim siljenjem Ukrajine v NATO in popolnim ignoriranjem varnostnih interesov Rusije tako Slovenija kot EU tudi sami delno zakuhali.

V Sloveniji predvsem s politiko voditelja SDS.

Lokalni Führer, kot je razvidno tudi iz zapisov na družbenih omrežjih, na Slovenskem prav tako že prepoveduje ruske medije.

Toda to, kar vam je vlada nespametno prepovedala, lahko spremljate tukaj:

Kako so videti kanali Russie Today (RT) v Sloveniji, v času svobode govora pod taktirko slovenskih janšistov je videti na naslovni fotografiji.

Janša je, ne pozabimo, vdano podpiral vse načrte Washingtona in sodeloval pri treh ključnih odločitvah, ki so Rusijo prisilile v vojno.

Janša je vdano podpiral vse načrte Washingtona in sodeloval pri treh ključnih odločitvah, ki so Rusijo prisilile v vojno.

Podpiral je enostransko odcepitev Kosova leta 2008, ki je porušila temeljna načela mednarodnega prava in varnosti v Evropi, podpiral je povabilo Ukrajini v članstvo zveze NATO leta 2008 in nato še dodeljevanje statusa MAP, kar je zadnja faza pred članstvom - in to se je zgodilo lani.

Danes, ko je vojna tukaj, pa Janševa vlada in njene farme trolov poskušajo vsiliti ljudem samo eno resnico.

Kanali RT- ja in in drugih ruskih medijev se blokirajo in ukinjajo v nekaterih državah Evropske unije, Janševa vlada pa zdaj poskuša blokirati informacije iz Rusije tudi v Sloveniji.

Kanali RT-ja so pri slovenskih ponudnikih ugasnjeni.

Toda RT lahko preko spleta še vedno spremljate - celo na YouTube.

Tako ameriški prvi amandma in svoboda govora v ZDA varujejo medijske svobode tudi na Slovenskem - kajti slovenska vlada jih tepta.

Istočasno je država RTV SLO ponižala na podaljšano roko britanskega BBC-ja, ki enostransko poroča o vojni v Ukrajini.

Slovenski prevajalci zgolj prevajajo program tujega medija, povsem nekritično, to propagandno latovščino pa se prenaša na drugem kanalu RTV SLO.

Toda prav zaradi propagande z obeh strani je tudi pomembno, da se prav v vojni posluša - obe plati zgodbe.

Ubijanje danes v Sloveniji (še) ne izvajajo z bombami, pač pa z ukinjanjem informacij, zahtevami po cenzuri in napadom na vse, ki ne sprejemajo uradne različice zgodbe o vojni v Ukrajini.

Pa vendar slovenski janšisti ravnajo enako kot je ravnal NATO leta 1999, ko je zaradi srbske propagande bombardiral zgradbo RTV Srbije in ubil 16 nič hudega slutečih novinarjev, napovedovalcev in tehnikov.

Ubijanje danes v Sloveniji (še) ne izvajajo z bombami, pač pa z ukinjanjem informacij, zahtevami po cenzuri in napadom na vse, ki ne sprejemajo uradne različice zgodbe o vojni v Ukrajini.

Vladna cenzura je nepojmljiva in kršitev ne samo ustave, pač pa tudi številnih mednarodnih dokumentov, ki vsem zagotavljajo svoboden pretok informacij.

RT.DE  Posnetek zaslona
RT.DE. Vir: Posnetek zaslona

Celo v času balkanskih vojn in včasu embarga OZN je slovenska vlada dovoljevala pretok informacij tudi iz držav, ki jih celo ni priznavala.

Istočasno idejni nasledniki črnorokcev na raznih profilih in družbenih omrežjih z nizkotnimi lažmi napadajo medije, ki si še upajo objavljati tudi drugo plat medalje in med njimi tudi Insajder.

Prosuli polpismeni Luka Perš, ki je zaslovel z lažmi o sodniku Branku Masleši že zahteva, da se v Prekmurju poruši spomenik ruskim vojakom, ki so osvobodili Prekmurje pred madžarskimi fašisti.

Seveda nas ne bodo prestrašili.

Sporočamo jim, da jih bo doletela ista klavrna usoda, kot njihove idejne vzornike, ki so propadli na smetišču zgodovine, kajti dejanšizacija in denacifikacija se bosta zgodili tudi v Sloveniji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek