REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin in Mayjeva za srečanje za otoplitev odnosov

Putin in Mayjeva za srečanje za otoplitev odnosovVladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin in britanska premierka Theresa May sta se v torek pogovarjala po telefonu in se dogovorila za srečanje v bližnji prihodnosti, na katerem bosta skušala izboljšati odnose med Moskvo in Londonom, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz Kremlja.

Kot je potrdila tiskovna predstavnica britanske premierke, se bosta najverjetneje sešla ob robu srečanja skupine 20 najpomembnejših svetovnih gospodarstev (G20) na Kitajskem v začetku septembra.

Po navedbah Kremlja sta v pogovoru, za katerega je pobudo dala britanska stran, oba voditelja izrazila nezadovoljstvo nad trenutnim stanjem dvostranskih odnosov.

Odnosi med Rusijo in Veliko Britanijo so napeti zaradi razlik v stališčih glede konfliktov v Ukrajini in Siriji, London pa tudi trdi, da se je v zadnjem času povečalo število letov ruskih vojaških letal v bližini britanskega zračnega prostora.

Iz Kremlja so sporočili, da sta se Putin in Mayjeva dogovorila , da bosta skušala zagotoviti dobro komunikacijo med obveščevalnimi službami obeh držav z namenom izboljšanja varnosti v zraku.

Tiskovna predstavnica Mayeve pa je povedala, da sta se strinjala, da se britanski in ruski državljani soočajo s skupno grožnjo terorizma ter da je sodelovanje na področju varnosti v zračnem prometu ključni del mednarodnega boja proti terorizmu.