REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Proti vojnam: Razstava protivojnih karikartur in aforizmov v galeriji RRRudolf v Mariboru

Proti vojnam: Razstava protivojnih karikartur in aforizmov v galeriji RRRudolf v MariboruVojna ni šala, aforizmi pa razkrivajo bridke resnice

Medtem ko se po svetu razplamtevajo vojne, je še toliko pomembneje, da vsi opozarjamo na pomen miru. 

V Mariboru bo v galeriji RRRudolf, Vojašniška 12 prav danes ob 18.00 uri odprta razstava protivojnih karikatur in aforizmov.

Vojna ni res šala, kot sta avtorja poimenovala razstavo, toda karikature in aforizmi res na humoren in sarkastičen način razkrivajo - bridke resnice o vojnah.

Resnice, ki bi jih predvsem politiki morali poznati, a jih je generacija sedanjih politikov, ki so odrasli po koncu hladne vojne ali ob njenem izteku - očitno pozabila...

Ob karikaturah Mitja Valentana si lahko preberete tudi aforizme novinarja in svetovnega popotnika Gregorja Preaca, ki smo ga pogosto, predvsem glede vojne v Ukrajini, zaradi njegovih pronicljivih komentarjev navajali tudi ob objavah na naši naši spletni strani.

Vabljeni!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek