REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Pripravite se na ograje okoli Triglava!«

»Pripravite se na ograje okoli Triglava!«Kolesarji na Triglavu. Vir: Twitter

Srečanje predsednika vlade in t. i. notranjega ministra s protestniki na Kredarici se ni končalo najbolje – za oba vladna funkcionarja.

Še pred tem so kolesarji-protestniki osvojili vrh Triglava.

Protestniki so to storili s kolesom - in brez helikopterja!

Na Kredarici pa so srečali - predsednika vlade in notranjega ministra, še pred tem pa obrambnega ministra!

Po pričevanju protestnikov, jih je Janša nagovoril takole: »Nisem vedel, da ima Polje danes dan odprtih vrat.«

»S tem nas je hotel užaliti, kot da smo pacienti ali bolniki zato, ker smo tam,« je za N1 dejala ena od protestnic Tea Jarc.

Protestniki so sprva na Twitterju objavili, da je Janšo in Hojsa s Kredarice odpeljal helikopter, a je generalni direktor policije Anton Olaj to zanikal.

Toda glede na to, da so doslej Janša in njegovi gostje šli na Triglav z vojaškim helikopterjem, je nenavadno, da te informacije ni zanikal - Tonin.

Janša se je ob izrečeni kritiki in vprašanjih protestnikov branil s prisiljenimi nasmeški, Hojs je citiral Sveto pismo...

Nato pa sta jo oba hitro pocvirnala v dolino.

Oziroma – do helikopterja.

Mnogi so tudi opazili, da so bili politiki ob srečanju iz oči v oči z ljudstvom precej bolj zadržani in manj pogumni kot za tipkovnicami.

To je sprožilo vrsto zabavnih komentarjev, ki so nazorno pokazali, kako so se Janševe seanse na Triglavu najprej obetavno začele in nato, ko so vzpone na Triglav začeli prakticirati tudi protestniki – klavrno končale.

Ker je vlada doslej z ograjami že velikokrat poskušala rešiti svoje probleme s protestniki zato nekateri menijo, da bo na ta način poskusila pred protestniki »zavarovati« tudi Triglav.

Medtem pa se bo Janša s prvorazrednimi na Triglav očitno še naprej odpravljal ali prevažal drugače.

Tudi v preteklosti se je že hvalil s svojimi vzponi na Triglav, pozabil pa povedati, da ga je pod sam vrh pripeljal - vojaški helikopter.

Delite članek