REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Poznam Macrona, ne vem, zakaj laže!« Ekonomist razkril zavajanja francoskega predsednika in iskalcev »putinistov«

»Poznam Macrona, ne vem, zakaj laže!« Ekonomist razkril zavajanja francoskega predsednika in iskalcev »putinistov«Macron v propagandnem filmu NATO - kot Napoleon? Bo tudi končal - enako?

O vzrokih za to vojno zahodni politiki, vključno z vsemi vodilnimi slovenskimi vztrajno lažejo.

Pri tem jim pomagajo hlapčevski osrednji mediji, k v zadnjem času v za racionalno misleče ljudi otročjimi in žaljivimi argumenti ter v povsem udbovski maniri iskanja »notranjih sovražnikov« iščejo Putinov propagandni stroj »Putinove sodelavce« in »ruske propagandiste.«

Umotvore te vrste, nevredne resne polemike, so te dni objavili tudi številni slovenski mediji, najbolj obsežne pa seveda provladni SiOL.

Gre za portal, ki se napaja na jaslih vladnega Telekoma in vsako leto proizvede okoli milijon evrov izgube, ki se nato pokrije iz denarnic davkoplačevalcev.

Naivno javnost pa pitajo s trditvami, da so že zgolj objave novic iz ruskih virov ali kritike zunanje politike EU nekakšna »sovražna propaganda.«

Argumenti tujih, zahodnih strokovnjakov so namreč popolnoma enaki kot tiste navedbe iz menda »propagandističnih« ruskih virov, ki jih kot nekakšen grozen primer »dezinformacij« navajajo ti slovenski cenzorčki.

Za te medije so propagandisti verjetno tudi tuji strokovnjaki, številni intelektualci, ki argumentirano in z dejstvi razkrivajo vso bedo omenjenih kritikov ter politikov in resnične izvore prave, toda natovske propagande, ki dan za dnem bruha svoje laži iz vseh medijev v zahodni Evropi in ZDA.

Argumenti tujih, zahodnih strokovnjakov so namreč popolnoma enaki kot tiste navedbe iz menda »propagandističnih« ruskih virov, ki jih kot nekakšen grozen primer »dezinformacij« navajajo ti slovenski cenzorčki.

A številni intelektualci na zahodu in nekateri mediji se ne pustijo ustrahovati.

Eden od znanih tujih strokovnjakov z povsem »putinovskimi« nazori je seveda tudi Jeffrey Sachs, ki je pravkar razkril laži enega od najbolj glasnih zagovornikov intervencije zveze Nato v Ukrajini.

Gre pa za francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki ga osebno pozna.

Znani ekonomist Jeffrey Sachs, ki je sicer je oster kritik politike zahoda do Rusije in še posebej njene soodgovornosti za izbruh vojne v Ukrajini je namreč v pogovoru z znanim ruskim novinarjem Vladimirjem Solovjovom povedal nekaj besed o svojih osebnih pogovorih s francoskim predsednikom.

Jeffrey Sach je tokrat iz prve roke razkril laž, proti kateri se borijo tisti, ki so res v službi resnice.

Takšne zasebne zadeve se praviloma ne objavljajo v javnosti, a Sachs je imel zelo dober razlog, da je to storil.

Povedal pa je to:

»Poznam Macrona, poznam ga osebno. Vem, da mi je v preteklosti rekel, da je bila vzrok za to širitev Nata na Ukrajino. Vem, da zna bolje. Ne razumem, iskreno, kaj misli, da zdaj počne. Kajti, če je to politična igra za pridobivanje glasov, se bo Franciji popolnoma izjalovila.

Vem, da mi je v preteklosti rekel, da je bila vzrok za to širitev Nata na Ukrajino...Ne razumem, iskreno, kaj misli, da zdaj počne.

Zadnja stvar, ki si jo Francozi želijo, je umreti v Ukrajini. To je zadnja stvar, ki jo želijo videti, da bi to vodilo v tretjo svetovno vojno, zato ni pridobil nobene podpore - samo zmerja in rine v prepad.

Morda gre le za neverjetno napačno oceno. Zame pa je to še bolj čudno, ker ga poznam in sem se z njim pogovarjal o vojni. Rekel mi je, da je to vojna, ki jo je sprožila širitev Nata in da je širitev Nata absolutni razlog, zakaj smo v tem konfliktu.

Toda zdaj govori ravno nasprotno, zato vas to  še bolj razjezi, ko ne le da berete ali poslušate te neumnosti, ampak je v mojem primeru tako, da osebno vem, da je to popolnoma v nasprotju s tem, kar sem slišal neposredno od predsednika Macrona v preteklosti.

Toda zdaj govori ravno nasprotno.

In razlog, zakaj govorim vse te stvari, veste, ni stvar poguma ali česa drugega, razen tega, da ne morem prenesti te otročarije, ko so vložki tako prekleto visoki.

Kot da se igrajo igro. Ampak to ni igra.

Vsak dan je ubitih na tisoče Ukrajincev; toliko Rusov je ubitih, grožnja eskalacije pa je na najvišji ravni vseh časov.

Pozicioniranje volitev v Evropski parlament in tako naprej – ti ljudje morajo odrasti. Zahod se leta in leta pretvarja, poznajo resnico, vendar imajo to pripoved. Lažejo in Crocus [teroristični napad] je bil le še en del laži, ker ne glede na razlago ne govorijo resnice o tem, kar vedo. Niso povedali vsega.«

Je torej tudi to, kar je povedal Sachs - ruska propaganda?

So vsi, ki poročajo o istih dejstvih že ruski propagandisti?

To pa je hkrati najboljši odgovor novodobnim slovenskim medijskim udbašem.

To je primeren odgovor tistim, ki vse nas, ki razloge za vojno v Ukrajini ne ocenjujemo enako kot njihova zapeljana čredica sledilcev in sedijo v redakcijah Reporterja, SIOL-a, Oštra, Dela, Demokracije, RTV SLO in ostalih podobnih medijev, ki vsi pihajo v isti propagandni NAFO rog in se z blatenjem občasno spravljajo tudi na nas.

Praviloma jim seveda sploh ne odgovarjamo, ker tega niso vredni.

Za te novinarje in medije, ki imajo v resnici krvave roke zaradi podpihovanja nepotrebne vojne, pa imamo le eno samo sporočilo.

Ne, ne boste nas prestrašili s svojimi bednimi, otročjimi, udbaškimi člančiči.

Še naprej bomo, za razliko od vas, objavljali resnico.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek