REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Potepuški Penzionist: "Je (Cerar) sploh kaj pametnega naredu?"

Potepuški Penzionist: Cerar in maketa

Zunanji minister in voditelj Stranke modernega centra (SMC) Miro Cerar je včeraj v Bruslju ostro zavrnil izjave vodje SDS Janeza Janše, da arbitražna razsodba dopušča dvostranski dogovor Slovenije in Hrvaške o meji.

Cerar je Janševa stališča ocenil kot škodljiva in nevarna, tudi lovska. Očital mu je, da meša slovenski in strankarski interes.

Cerar je prek Twitterja objavil, da nasprotuje stališčem, ki jih je Janša izrazil v intervjuju za zagrebški Jutarnji list: "Absolutno sem prepričan, da je treba vztrajati pri implementaciji . Ravno s tako šibkimi stališči, kot jih je zavzel , ko bi se spet pogovarjal, ko si ne upa zavzeti jasnega stališča, lahko pride v podrejen položaj. Tega si ne smemo dovoliti!"

Cerar se namreč boji, da bi interes, ki ga zagovarjata HDZ in na sploh Hrvaška zelo enotno, ravno preko takih popuščanj in takih šibkih stališč, kot jih zavzema Janša, spet pripeljal Slovenijo v podrejeni položaj.

Janša je v nedavnem pogovoru za časnik Jutarnji list dejal, da je odločitev arbitražnega sodišča sicer pravno zavezujoča, a hkrati dopušča tudi dvostranski dogovor.

Janša je v nedavnem pogovoru za časnik Jutarnji list dejal, da je odločitev arbitražnega sodišča sicer pravno zavezujoča, a hkrati dopušča tudi dvostranski dogovor.

Ocenil je tudi, da obstaja manevrski prostor, da bi Hrvaška dobila dvostranski sporazum, Slovenija pa mejo, ki bi bila bolj logična kot ta, ki jo določa arbitražna razsodba.

Cerarjeva izjava je spodbudila sledilca na svetovnem spletu, PotepuškegaPenzionista, da vpraša, če je Cerar "sploh kaj pametnega naredu?".

Sledil je brutalen odgovor Bojana Simončiča, ki je spomnil na zdaj že nekoliko pozabljeno afero maketa oziroma drugi tir: "Ja, maketo."

Podobnega mnenja so številni uporabniki Twitterja, tudi Gor Pri: "g., žal ste vi tisti, za katerega bo v analih pisalo, da je Sloveniji povzročil samo škodo! Vstopili ste na politično sceno poln samohvale o etiki, danes pa vidimo, da ste standard korupcije! Vi in vaši sodelavci!"

Žolčno razpravo je zaključil Teufels Advokat: "Oba sta zamudila priložnost, da molčita! je bil PV, ko je OZP sprejel katastrofalna izhodišča za memorandum, vi pa, ko so Hrvati objavili prisluhe in ob objavi razsodbe. Obema je skupna še ena katastrofa za SLO: Karl Erjavec kot MZZ! Pa ga nihče ni nagnal!"

Komentarji