REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslanci danes na izredni seji ponovno o drugem tiru in vajeništvu

Poslanci danes na izredni seji ponovno o drugem tiru in vajeništvu

Po vetu državnega sveta bodo poslanci na današnji izredni seji znova odločali o zakonu o drugem tiru in zakonu o vajeništvu. Izredna seja bo namenjena tudi razpravi o pogajalskih smernicah za brexit, poslanci pa morajo zaradi nesklepčnosti zaključiti še redno aprilsko sejo.

Državni svet je veto na zakon o drugem tiru sprejel zaradi po njihovem mnenju nestabilne finančne konstrukcije, pomanjkljivega nadzora in nejasnih pogojev, pod katerimi bi v projekt vstopile zaledne države.

Pri ponovni potrditvi zakona ni pričakovati večjih težav, saj mu je nazadnje zeleno luč prižgalo 49 poslancev, 24 pa jih je glasovalo proti. Državni zbor bo moral zdaj zakon potrditi z absolutno večino. Odločitev poslancev bo nato dokončna.

Opozicijski in koalicijski poslanci so si sicer glede zakona, ki ureja upravljanje in gospodarjenje z drugim tirom, neenotni. Podobno kot državni svetniki opozicija izpostavlja po njihovem mnenju nestabilno finančno konstrukcijo, pomanjkljiv nadzor in nejasne pogoje, pod katerimi bi v projekt vstopile zaledne države.

Del ponedeljkove izredne seje bo namenjen tudi obravnavi predloga priporočil SDS v zvezi s problematiko administrativnih bremen državljanov, kmetov in podjetnikov ter konstantnega poslabševanja poslovnega okolja.

Izredni seji bo sledil zaključek redne aprilske seje, ki se je 26. aprila prekinila zaradi nesklepčnosti. Tako bodo poslanci nadaljevali razpravo o migrantski problematiki, notifikaciji avstrijske državne pogodbe in sofinanciranju doktorskega študija.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek