REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Patria: »Non paper« v Berlin poslan oktobra lani, zaradi obsodbe Nemčije so ga skrivali

Patria: »Non paper« v Berlin poslan oktobra lani, zaradi obsodbe Nemčije so ga skrivaliJanša, Patria in okostnjaki iz omare SDS. Vir: Twitter
Prav zaradi obsodbe Nemčije so papir pozneje skrivali.

Potem ko je albanski premier Edi Rama zanikal trditve slovenskega premierja Janeza Janše o neobstoju »nepapirja« oziroma »non paperja« o spremembah meja držav na Zahodnem Balkanu in razdelitvi Bosne in Hercegovine, je bošnjaška tiskovna agencija Patria prišla do novih spoznanj o dokumentu, ki je dvignil na noge ves Balkan.

Patria namreč na podlagi informacij svojih virov poroča, da »je sporni dokument nastal oktobra lani.«

Angela Merkel
Angela Merkel. Vir: Twitter

»Izvedeli smo tudi, da so bili hkrati z 'non paperjem' informirani tudi najvišji predstavniki Zvezne republike Nemčije, ideje, predstavljene v tem tekstu, pa so naletele na obsodbo s strani nemških uradnikov. To nam je bilo neuradno potrjeno iz virov blizu Bundestaga. Prav zaradi obsodbe Nemčije so papir pozneje skrivali,« poroča Patria.

Vse torej kaže, da ima Janez Janša znova problem, ne samo zaradi objave tega dokumenta, ampak tudi s - Patrio…

Delite članek