REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Nekdanji zapornik in aktualni obtoženec soli pamet predsedniku Vrhovnega sodišča in predsedniku republike«

»Nekdanji zapornik in aktualni obtoženec soli pamet predsedniku Vrhovnega sodišča in predsedniku republike«Janez Janša - deset let pozneje ... Vir: Twitter

Kako opisati aktualni trenutek, v katerem se je znašla Slovenija v enem samem čivku?

Potem, ko je predsednik vlade Janez Janša na posvetu o pravosodju pri predsedniku države bral levite predsedniku Vrhovnega sodišča, je to stanje v enem smem stavku opisal Ivan Maček Novak.

»Nekdanji zapornik in aktualni obtoženec na sodišču v predsedniški palači soli pamet predsedniku Vrhovnega sodišča in predsedniku republike,« je opisal situacijo.

Predsednik vlade je namreč ocenil, da si morajo spoštovanje sodniki šele zaslužiti, očital pa jim je tudi, da so s krivičnimi sodbami in sodnimi napakami uničevali življenja državljanov.

Pri tem pa je pozabil, da je znova obtožen, tokrat v zadevi Trenta in to po petletni sodni preiskavi, hkrati pa je enkrat v zadevi Patria že bil pravnomočno obsojen, le da se je na koncu izvlekel, ker po razveljavitvi sodbe s strani Ustavnega sodišča zaradi zastaranja zadeve nikoli ni prišlo do ponovnega sojenja.

Prav zato lahko Janša danes sodnike žali, hkrati pa od države zahteva še ogromno odškodnino.

Darko Vršič pa je prepričan, da so vsi sodniki »privzeto« na črnem seznamu predsednika vlade in da Janez Janša le občasno kakšnega sodnika spusti na »bel seznam.«

Janša ima rad evre

Nekateri komentatorji prav zato ocenjujejo, da Jože P. Damjan enostavno ne more biti slabši mandatar za sestavo vlade od sedanjega predsednika vlade, ter da Borut Pahor ni kos Janezu Janši ...

.

Delite članek