REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Medtem, ko se vsi zgražate nad psihopatijo predsednika vlade, MZI objavi razpis za aplikacijo z rokom tri dni!«

»Medtem, ko se vsi zgražate nad psihopatijo predsednika vlade, MZI objavi razpis za aplikacijo z rokom tri dni!«vir: pixabay.com

Predsednik slovenske vlade je znova požel vrsto odzivov – predvsem negativnih, na svoj zadnji tvit, v katerem je kot razloge za genocid v Srebrenici navedel nerazčiščene povojne poboje leta 1945.

Medtem ko se javnost, tudi v BiH in še kje zgraža nad njegovim povezovanjem nepovezanega, pa se dogaja marsikaj.

Vesna Drofenik je opozorila na ravnanje Ministrstva za infrastrukturo, ki je objavilo razpis za izjemno pomembno aplikacijo za sledenje okužbam s koronavirusom (ki jo predvideva četrti koronapaket) z prav tako izjemno kratkim rokom – samo tridnevnim.

Njene ocena je, da gre tudi tu za vnaprej dogovorjen posel, očitno na podoben način, kot se je to dogajalo pri kupovanju zaščitnih mask.

Uporaba aplikacije bo po sprejetem zakonu sicer prostovoljna, razen za tiste v karanteni in potrjeno pozitivne. Ti si bodo morali aplikacijo obvezno namestiti. Opozicija je že napovedala ustavno presojo tega določila.

Podobno kratki roki pa so predvideni tudi pri medijski zakonodaji.

Tu poskuša vlada odvzeti finančna sredstva RTV SLO, poenostaviti vpliv na paradržavno agencijo STA in višek sredstev dodeliti drugim, očitno tudi strankarskim medijem, kot so Nova24 (in kmalu tudi Planet TV) in podobni mediji.

Tudi pri razpravi o teh zakoni je stalnica izjemno kratek rok, ki ga je predvidel koalicijski zakonodajni valjar – v tem primeru gre za pet dni.

 

Delite članek