REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Manipulacija: Janševa vlada zavaja, meša »hruške in jabolka« ter poročanje o protestih enači s podporo anticepilstvu!

Manipulacija: Janševa vlada zavaja, meša »hruške in jabolka« ter poročanje o protestih enači s podporo anticepilstvu!Zavajanje vlade o poročanju medijev. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Vlada je na svojem profilu objavila tako imenovano »raziskavo« iz katere naj bi izhajalo, da tako POP TV kot tudi TV Dnevnik RTV SLO več časa porabita za promoviranje proticepilcev kot pa za promocijo cepljenja.

Toda kot kaže že pogled na podatke, gre za tipično manipulacijo.

Omenjena »raziskava« namreč primerja neprimerljivo.

Po eni strani meri minutažo »podpore cepljenju«, po drugi strani pa minutažo »podpore nasprotovanju cepljenju« in »namenjeno protestom.«

Že na prvi pogled je jasno, da primerjajo eno kategorijo (promocijo cepljenja) z dvema, kjer so nasprotovanju cepljenju dodali še proteste.

Poleg mešanja »jabolk in hrušk« pa je metodologija zgrešena tudi zato, ker, kot kaže graf vlade, poročanje o nečem enači s podporo.

To pa seveda ni enako, saj številni protestniki, praviloma pa velika večina petkovih, cepljenju sploh ne nasprotuje.

To pomeni, da je metodologija vlade povsem zgrešena.

Kar so mnogi seveda takoj opazili.

Vir: Twitter

Poleg mešanja »jabolk in hrušk« pa je metodologija zgrešena tudi zato, ker, kot kaže graf vlade, poročanje o nečem enači s podporo.

Kot je opazil eden od kritikov te vladne logike, je to enako, kot bi dejali, da Janševa vlada, ki poroča o nezaposlenosti – podpira nezaposlenost.

In da premier Janez Janša, ko govori o nepravilnostih v STA - podpira takšne nepravilnosti.

Vir: Twitter

Kdo je avtor tega zmazka, ki ga vlada promovira kot resno raziskavo se sicer ne da razbrati, kar je prav tako neverodostojno.

Očitno pa je, da gre za zelo poceni propagando in zavajanje.

Takšne »raziskave« seveda ne morejo prepričati nikogar, verjame pa jim verjetno samo najožji krog vernikov SDS.

Kako strankarska je bila v resnici promocija cepljenja s strani vlade?
Kako strankarska je bila v resnici promocija cepljenja s strani vlade? Vir: Posnetek zaslona

Ob tem pa prav tako ne smemo pozabiti tudi na dejstvo, da je vlada samo za promocijo cepljenja porabila preko 45.000 evrov, ki jih je razdelila svojim medijskim in strankarskim podpornikom, ne pa profesionalcem za takšne zadeve, sedaj pa je menda nezadovoljna s slabimi rezultati, ki so jih njeni izbranci dosegli.

Vztrajno predstavljanje nasprotnikov vlade kot anticepilcev - pa čeprav je večina vladnih nasprotnikov cepljenih - je lažnivo in manipulatorsko.

S takšnimi potezami si vlada še dodatno uničuje ugled.

Protivladni protesti - petnajstič
Protivladni protesti - petnajstič. Vir: Twitter

In to velja predvsem za druge stranke, ki to vlado podpirajo in ne samo za Janševo SDS, v kateri očitno sploh ne razumejo, da se s takšnimi raziskavami smešijo.

Delite članek