REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mag. Rajić: »Le kako bi izgledalo, če ne bi zajezili informacij o psihičnih težavah poveljnice Generalštaba!«

Mag. Rajić: »Le kako bi izgledalo, če ne bi zajezili informacij o psihičnih težavah poveljnice Generalštaba!«Alenka Ermenc in Miha Škerbinc

Na včerajšnji seji Državnega zbora se je dolgo v noč na soboto razpravljalo o naposled spodleteli interpelaciji zoper obrambnega ministra Karla Erjavca.

Proti interpelaciji se je izrekel tudi poslanec Stranke modernega centra Branislav Rajić.

V razpravi je beseda večkrat in nepričakovano zašla na področja psihičnih oziroma psiholoških težav ...

'Najprej nisem mogel verjeti, da bi podrejeni (Škerbinec - op. avt.) tako grdo govoril o zdravstvenem stanju načelnice generalštaba - da ima psihološke težave. A ni to grozno? A ni to grozna kršitev pravil službe Slovenske vojske?', je vprašal poslance minister Erjavec.

»Lahko pa si predstavljate, kako bi izgledala situacija, če ne bi zajezili informacije o psihičnih težavah poveljnice Generalštaba!«, je razkril Rajić bistvo očitkov na račun razrešenega poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca.

Da pa je res šlo »za psihološke težave« načelnice Generalštaba SV Alenke Ermenc je v svojem zagovoru potrdil tudi sam minister Erjavec.

»Jaz vam moram reči, da najprej nisem mogel verjeti, da bi podrejeni (Škerbinec - op. avt.) tako grdo govoril o zdravstvenem stanju načelnice generalštaba - da (Ermenčeva) ima psihološke težave. A ni to grozno? A ni to grozna kršitev pravil službe Slovenske vojske?«, je vprašal poslance minister Erjavec.

Toda zdi se, da volivce, ki so prek televizijskih zaslonov lahko spremljali dogodek, ni toliko prevzela sama razprava, ki se je razvlekla na več kot 13 ur, ampak sam predlagatelj neuspešne interpelacije, poslanec Žan Mahnič, t. i. »mladi up« stranke SDS.

Boris Vončina je med prvimi vprašal občinstvo prek socialnih omrežij, ali »še komu gre na bruhanje, ko se ex cathedra bohoti in gre visoko politiko gimnazijski maturant, ki je pred politiko edino delo opravljal v klicnem centru T2 kot študent?«

AcmanT je nato pristavil, da bo »fantič moral še ogromno žgancev pojest. Da bo lahko kvalificirano razpravljal o čemerkoli.«

Toda šef SDS Janez Janša ni bil nezadovoljen s podmladkom stranke. Kljub neuspehu, je Janša prek Twitterja sporočil: »21. junij 2019 bo zapisan v koledar kot dan, v katerem je Žan Mahnič razgalil in deklasiral Karla Erjavca - in ko je vlada RS dobila novo Milojko.«

Delite članek