REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Levica bo v novem sklicu imela štiri poslance več

Levica bo v novem sklicu imela štiri poslance večLuka Mesec | VIR: Pixsell

Poslanska skupina Levice bo imela v novem sklicu DZ štiri poslance več kot doslej. Med njimi je vseh pet dosedanjih poslancev in štirje novinci. Objavljamo biografije poslancev Levice, izvoljenih na državnozborskih volitvah. Poslanci so navedeni po abecednem vrstnem redu.

Željko Cigler
Rojen je 27. oktobra 1958, leta 1984 je diplomiral na tedanji FSPN. Bil je aktiven član tedanje ZSMS, med letoma 1984 in 1988 je bil poslanec v družbenopolitičnem zboru nekdanje skupščine. Je ustanovni član Nacionalnega odbora Unicefa Slovenije in predsednik Zveze družin pri Zvezi prijateljeve mladine Slovenije.

Boštjan Koražija
Rojen je 18. decembra 1974, kot knjižničar 21 let dela v študijskem oddelku Knjižnice Ivana Potrča na Ptuju. Na političnem področju je aktiven od leta 2008. Med leti 2013 in 2017 je bil član sveta stranke Trs, leta 2017 pa je postal član sveta stranke Levica.

Miha Kordiš
Rojen je 6. marca 1989, je diplomirani filozof in literarni komparativist. S političnim delovanjem je začel že v gimnaziji, med študijem se je pridružil različnim levičarskim študentskim skupinam in pobudam ter bil dejaven v študentskih organih. V DZ je bil prvič izvoljen leta 2014.

Luka Mesec (koordinator stranke)
Rojen je 1. julija 1987, je diplomant Fakultete za družbene vede. Politično se je aktiviral v študentskih letih, med letoma 2013 in 2014 je bil direktor Inštituta za delavske študije. Je ustanovni član in koordinator stranke Iniciativa za demokratični socializem. Julija 2014 je bil prvič izvoljen za poslanca, v tem mandatu je bil vodja poslanske skupine. Je koordinator stranke Levica.

Primož Siter
Rojen je 18. avgusta 1979, po izobrazbi je ekonomsko-komercialni tehnik, med drugim je bil radijski voditelj. Je koordinator zasavskega odbora Levice ter ustanovni član organizacije Mladi borci pri ZZB NOB Slovenije in predstavnik za stike z javnostjo borčevske organizacije. Izdal je šest glasbenih albumov.

Nataša Sukič
Rojena je 1. junija 1962, diplomirala je iz elektrotehnike. Je aktivistka za človekove pravice, urednica, publicistka, pisateljica, didžejka in mestna svetnica v Mestni občini Ljubljana. Kot pisateljica je bila trikrat nominirana za nagrado kresnik in enkrat za nagrado fabula. Pred izvolitvijo v DZ je bila samozaposlena v kulturi.

Violeta Tomić
Rojena je 22. januarja 1963, je igralka, televizijska voditeljica, režiserka in gledališka pedagoginja. Po diplomi na AGRFT je bila 15 let zaposlena v MGL, nato pa se je odločila za status samozaposlene v kulturi. Od leta 2014 je poslanka Levice v državnem zboru. Med leti 2015 in 2017 je bila predsednica stranke TRS, v Levici pa opravlja funkcijo namestnice koordinatorja.

Franc Trček
Rojen je 3. januarja 1969, je doktor socioloških znanosti. Prostorski sociolog je bil med letoma 2005 in 2014 docent na oddelku za sociologijo Fakultete za družbene vede, med letoma 2009 in 2011 pa tudi predstojnik katedre za analitsko sociologijo na tem oddelku. Za poslanca je bil prvič izvoljen leta 2014, hkrati je izredni profesor na Fakulteti za družbene vede.

Matej T. Vatovec
Rojen je 6. februarja 1983, je doktor filozofije. V študijskih letih je deloval kot aktivist. V času doktorskega študija se je kot asistent in raziskovalec zaposlil na Fakulteti za humanistične študije in Znanstveno-raziskovalnem središču Univerze na Primorskem. Leta 2014 je bil prvič izvoljen za poslanca Levice, v tem mandatu je bil predsednik komisije za poslovnik.