REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Lahko vlada političnim nasprotnikom naloži višje davke? NSi, SMC, DeSUS, gledamo, kako vas režejo kot salamo«

»Lahko vlada političnim nasprotnikom naloži višje davke? NSi, SMC, DeSUS, gledamo, kako vas režejo kot salamo«Tomčeva in Janša zahtevata molk v zameno za državni denar

Na tvit Romane Tomc, evroposlanke iz vrst SDS, ki se je obregnila ob proteste sodržavljanov proti samopašni oblasti Janševe vlade z zapisom, da, »če bi bili kolesarji načelni, bi zavrnili vse bonitete (boni, temeljni dohodek, plačani prispevki, plače, dodatki, subvencije), ki so jih dobili od vlade in jih vrnili nazaj v proračun, v korist tistih 99,5% ljudi v Sloveniji, ki bi to hvaležno sprejeli,« se je med prvimi odzval publicist Igor Pribac.

»Spoštovana gospa Romana Tomc. Zakaj so kolesarji nenačelni, če ne vrnejo prejetih bonitet? Ker so bile plačilo za molk?!? Lahko vlada političnim nasprotnikom naloži višje davke? @NovaSlovenija, @StrankaSMC, @stranka_DeSUS - gledamo vas. Kako vas režejo kot salamo,« je s pomembnim sporočilom političnim strankam, ki so izdale zaveze dane svojim volivcem in stopile v kolacijo s SDS sklenil Pribac svoj odziv na levite Tomčeve.

Ščinkafc pa je poudaril, da zapis poslanke SDS »kaže na dojemanje države kot plena.«

»Zdaj je Slovenija (dejansko Noricum) v lasti SDS in s tem kar Slovenija pridela razpolagajo oni. Nekaj drobtinic ob pogoju, da je pridno, dobi ljudstvo, drugo gre za pleme in ostale, ki z njimi skupaj zmorejo,« opozarja Ščinkafc.

Romana Tomc, horoskop kača
Romana Tomc, horoskop - kača

Andrej je ob tem opozoril tudi na zmoto oprod sedanje oblasti s pomenljivo opazko, zakaj predsednik SDS in aktualni premier »nima vpliva nikjer«.

Celo ne na - Madžarskem. In to kljub dejstvu, da je Janša zvest zaveznik madžarskega avtokrata Viktorja Orbána.

Ekonomist Jože P. Damijan pa se je obregnil o besede večnega gospodarskega ministra in predsednika stranke SMC Zdravka Počivalška, sicer upetega v vrsto afer glede nabave zaščitne opreme v času korona-krize.

Joc Pečečnik (skrajno levo) in minister Zdravko Počivalšek (prvi z desne) ob zaščitni opremi, ukradeni v Kitajski. Vir: Twitter

»'Dead' man talking ...« se je Damijan posmehnil Počivalškovim trditvam o (ne)spreminjanju svojih nazorskih usmeritev.

Aljoša Harlamov pa nato razložil, zakaj se predstavniki vlade »znova počutijo ogrožene«.

Svarun je naposled spomnil vladajoče na še eno dejstvo oziroma neresnico, s katero so zavajali javost, ko so svarili pred »nevarnostjo« kolesarskih protestov, češ da bodo na ta način še bolj »razširili smrtonosni virus«.

Protesti in intervencija policije v Ljubljani
Protesti in intervencija policije v Ljubljani. Vir: Twitter

Na družbenih omrežjih so se nakopičili številni komentarji tudi glede vse bolj opaznega nasilja oblasti nad mirnimi protestniki, na kar je opozoril Jaka Blazon že pred desetimi dnevi.

Z zvezi s tem velja spomniti na aforizem Aleksandra Baljka, da je pogoj, »ali bo policija ljudska ali ne, je odvisno od števila demonstrantov« ...

Mateje Žviželj se je prav tako odzvala na tvit Tomčeve in zapis Blaža, da predvsem stranka SMC pa tudi stranka DeSUS nista v (Janševi) koaliciji zaradi blaginje Slovenije, ampak oportunizma.

Skratka, zaradi »dobro plačanih pozicij za njihove člane, zato se požvižgajo na zastrupljanje družbe s strani SDS.«

Janša ima rad višjo plačp
Življenje v času korone: Resnična Božja zapoved je seveda »ne kradi«, ne pa tista, ki ji sledi Janševa vlada

Naj zaključimo s sklepom Arjana Pregla glede pogoja, da Romana Tomc vrne tako vse svoje poslanske plače v Sloveniji kot tudi evroposlanske:

Delite članek