REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Konstruktivna opozicija? »Tik pred zdajci 30 zakonov vložite, vmes pa niste mogli enega, da ne bi vladali z odloki?«

Konstruktivna opozicija? »Tik pred zdajci 30 zakonov vložite, vmes pa niste mogli enega, da ne bi vladali z odloki?«Pogorela na volitvah, končala v opoziciji: Učitelj in vajenec. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Opozicija, ki je napovedovala, da bo v novem Državnem zboru konstruktivna, se je takoj po potrditvi mandatov že na prvi seji pokazala kot – maksimalno destruktivna.

Kot so se namreč sami pohvalil, so v parlamentarno proceduro vložili okoli 30 zakonskih predlogov.

Večino je vložila SDS.

Med njimi sta tudi zakona o medijih.

In nov zakon o RTV Slovenija.

Tam so se pravkar novinarji zaradi nemogočih razmer – in precej pozno, »ziheraško«, ko je že jasno, da imajo na svoji strani tudi voljo novega parlamenta – odločili za stavko.

Medtem pa prejšnji vladi všečno vodstvo javne televizije še naprej sprejema vedno bolj sporne odločitve.

Na družbenih omrežjih so opoziciji pod taktirko Janeza Janše (in kolaboraciji Janši zvestega Mateja Tonina, NSi) takoj očitali nenačelnost.

Kot je zapisala ena od uporabnic, je namreč zdajšnja opozicija, ko je bila v vlogi Janševe vlade ves čas vladala z odloki, nato pa šele ob sestopu z oblasti »zatrpala« Državni zbor s predlogi, za katere je jasno, da nimajo možnosti za sprejem, bodo pa parlamentu le kradli čas.

In zavlačevali delovanje nove vlade.

Ne glede na to pa velikih uspehov tega nagajanja in metanja pasjih bombic ter polen pod noge novi večini ne bo.

Vlada, ki ima mandate ljudstva, da odpravi vse »neumnosti« Janševe vlade je namreč tu, novi poslanci pa so že v parlamentu.

Tistim, ki kandidaturi Marjana Šarca in Alenke Bratušek za ministra vidijo kot izdajo volje ljudstva in poskušajo kopirati argumente, ki so jih pred tem protestniki očitali izdajalskima strankama SMC in DeSUS, pa je dobro pojasnilo, zakaj ta argument v tem primeru ni pravšnji dala Nataša Briški.

Delite članek