REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Klanjanje zločincem: »Nacistične zastave na grobovih padlih vas očitno pri vašem poklonu ne motijo?«

Klanjanje zločincem: »Nacistične zastave na grobovih padlih vas očitno pri vašem poklonu ne motijo?«Rdeče-črne zastave nacističnega kolaboratorja NPM ne motijo... Vir: Posnetek zaslona, X, fotomontaža Insajder

Predsednica Nataša Pirc Musar je ob obljubah Ukrajini izrekla besede, ki jih številni v Sloveniji gotovo ne podpirajo.

»Računajte na nas!«

Gre za znano frazo, ki je ponarodela ob znani pesemi Đorđa Balaševića Računajte na nas.

Đorđe Balašević, ki je bil mirovnik, vselej proti vojnam - se zdaj verjetno obrača v grobu.

Z njeno obljubo režimu samodržca Vladimirja Zelenskega se ne strinjajo tudi številni kritiki, ki se zavedajo neprimernosti slovenskega podpiranja ukrajinskih neonacistov:

Odzivi na objavo Nataše Pirc Musar na omrežju X. Vir: Posnetek zaslona

Slovenija namreč podpira režim, ki je prepovedal 12 opozicijskih strank in ruski jezik, še pred tem pa se je država spremenila v orodje za ameriško ogrožanje Rusije.

Vse to Slovenija podpira, pod krinko spoštovanja mednarodnega prava, brez česar bi se ves svetovni red, oblikovan po kopitu imperialističnih zahodnih držav, predvsem pa ZDA - menda zrušil kakor domine.

Ob tem pa Slovenija ni bila niti približno tako glasna ob ameriških vojnah in intervencijah od leta 1991 naprej, še posebej pa je ignorirala ameriške kršitve mednarodnega prava.

Vir: Posnetek zaslona

Kot kaže besedilo prisege (zgoraj), sedanja slovenska predsednica ni prva, ki se je zaklinjala na zvestobo nacistom in jim obljubljala, da lahko računajo na slovensko ljudstvo.

To so počeli tudi njeni predhodniki, na bežigrajskem stadionu leta 1944, la nekaj mesecev pred propadom Tretjega rajha:

Prisega nacistom na bežigrajskem stadionu v Ljubljani. Vir: Posnetek zaslona, Wikipedia

Zgodovina se očitno ponavlja kakor farsa...

Ko se Nataša Pirc Musar sedaj zaklinja na zvestobo kijevskemu režimu, pa istočasno ne opazi niti zastav neonacističnega režima na pokopališčih v Ukrajini.

Rdeče-črne zastave namreč niso zastave Ukrajine, pač pa zastave režima Stepana Bandere, voditelja Ukrajinske uporniške armade in kolaboranta Hitlerjeve Nemčije.

Medtem ko je bil že za privržence strank Desni Sektor in Svoboda še pred vojno v Ukrajini Stepan Bandera junak, v rusko govorečem delu države, pa tudi na Poljskem, Izraelu, v Rusiji in še v nekaterih drugih sosednjih državah nanj gledajo kakor na zločinca in kolaboranta.

Bandera se je namreč boril proti Sovjetski zvezi, nato pa tudi proti nacistom, vendar je hkrati v odločilnem obdobju svojega delovanja sodeloval z nemškim okupatorjem ter v času okupacije današnje Ukrajine skupaj s pripadniki svoje organizacije izvajal etnično čiščenje in pogrome, ki so prizadeli predvsem v Ukrajini živeče Poljake, Ruse, Žide in številne druge manjšinske narode.

Bandera je 30. junija 1941 v Lvovu po zgledu hrvaške marionetne NDH razglasil neodvisno ukrajinsko državo in svoj proglas končal z vzklikom »Slava zmagoviti nemški armadi in njenemu velikemu voditelju Adolfu Hitlerju

Slovenska predsednica je objavila sliko ukrajinskega pokopališča z zastavami vojske nacističnega zločinca Stepana Bandere samo dan pred 83. obletnico ustanovitve njegove marionetne, zločinske države. Vir: Posnetek zaslona, X, fotomontaža Insajder.com

Njegovi pripadniki so istočasno razmetavali letake, na katerih je pisalo, da so »Moskva, Poljska, Madžarska, Židje - sovražniki« in da jih »moramo eliminirati«.

Odziv na objavo Nataše Pirc Musar. Vir: Posnetek zaslona, X

Samo na področju Lvova, kjer se je tokrat mudila predsednica Slovenije je Bandera s pomočjo nacistov v nekaj dneh dal pobiti 7000 Židov in 3000 izobraženih Poljakov.

Zaradi sporov z njim in med njim in drugimi frakcijami v Ukrajini je bil Bandera nato aretiran in odpeljan v nemška taborišča, vendar so se njegovi pripadniki še naprej borili skupaj z nemškim okupatorjem.

Odziv na objavo Nataše Pirc Musar o poklonu padlim za obrambo Ukrajine. Vir: Posnetek zaslona, X

Leta 1959 so Stepana Bandero agentje KGB ubili v nemškem Münchnu, kjer se je skrival.

Slovenska predsednica je objavila sliko pokopališča z zastavami vojske Stepana Bandere samo dan pred 83. obletnico ustanovitve njegove marionetne, zločinske države.

Nataša Pirc Musar verjetno ni tako neizobražena, da ne ve, kaj je objavila.

Zato se predsednica Slovenije v resnici ni poklonila padlim, pač pa režimu, ki ni izpolnil obveznosti iz dogovorov v Minsku, in ki zlorablja številne Ukrajince, ki jih na silo pošilja na fronto:

Režimu, ki je na oblast prišel z glasovi Rusov, obljubljal spravo, nato pa obrnil ploščo (tako kot v Sloveniji nekoč SMC!) in povedel državo v vojno proti ruski manjšini.

In nato, pričakovano in utemeljeno - dočakal uničujoč udarec Rusije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek