REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janša je izjavil, da se je srečal s predstavniki vseh ukrajinskih političnih strank, 15 strank, vso opozicijo, pa so prepovedali!«

»Janša je izjavil, da se je srečal s predstavniki vseh ukrajinskih političnih strank, 15 strank, vso opozicijo, pa so prepovedali!«Janša je Ukrajino in Evropo najmanj trikrat potisnil - v vojno. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Vodja SDS se je te dni mudil na pravi vzhodnoevropski turneji.

Obiskal ni samo Poljske in Ukrajine, pač pa tudi Moldavijo.

Države, ki je pravkar spremenila svoj jezik in uzakonila, da odslej ne govorijo moldavščine, pač pa romunščino.

Janez Janša se je povsod srečeval s politiki, ki so dosledni zagovorniki agresivne ameriške zunanje politike.

Za razliko od lanskega leta, ko naj bi v druščini nekaj kolegov obiskal ukrajinskega predsednika se je tokrat tudi slikal na prostem, na krajih, ki jih je mogoče geolocirati.

Ker lani teh slik ni objavil, je s tem samo podčrtal sume, da že lani – sploh ni odšel v Kijev, pač pa se je z ukrajinskim predsednikom najverjetneje srečal na Poljskem, kot je razkril že avstralski novinar John Helmer, ki poroča iz Moskve.

Pri tem je objavil celo vrsto pocukranih tvitov, v katerih je poveličeval ukrajinski odpor ruski »agresiji«, hkrati pa je zatrdil tudi, da se je v Ukrajini srečal tudi s – predstavniki opozicije.

»Šlo je za prijateljsko srečanje po enem letu, ki je meni postreglo tudi z veliko dragocenimi podatki. Srečali smo se tudi s številnimi vojaškimi in drugimi strokovnjaki, ki so bolj natančno opisali situacijo. Pa tudi s predstavniki praktično vseh političnih strank, kajti politična enotnost v tem trenutku je za Ukrajino enako pomembna kot vojaška pomoč in vojaška moč, ker dokler bodo enotni, so nepremagljivi in s tem tudi trden branik Evrope še naprej,« je za TV Slovenija dejal Janez Janša.

V državi, v kateri je vlada prišla na oblast z državnim udarom, ki je popolna marioneta ZDA že vrsto let, ki je prepovedala javno uporabo ruskega jezika in tepta vse manjšine ter je osem let vztrajno napadala rusko govoreče prebivalce z vojsko, vse dokler se Rusija ni odzvala, Janša seveda vidi boj dobrega z zlom.

Janša s svojim obiskom v Kijevu podpira režim, ki je uničil vso opozicijo. Še huje - v položaju, ko je celo sam v opoziciji - podpira režim, ki je prepovedal in pozaprl vso opozicijo!

Očino pa vodja SDS ne ve niti tega, da so v Ukrajini prepovedali 15 opozicijskih strank in da Ukrajina zato že dolgo ni več »demokracija«, med katero jo seveda uvršča Washington, ki je pravkar organiziral srečanje demokracij (in nanjo ni povabil ne Madžarske in ne Turčije).

Medtem se Janšev idol Vladimir Zelenski zahodnim novinarjem pritožuje, da bo prisiljen v kompromis z Rusijo, če pade Bahmut.

Ruske sile pa že nadzorujejo več kot 70 odstotkov mesta.

Mar Janša res ni obveščen, da so v Ukrajini glavne opozicijske stranke – prepovedane?

Janša seveda ni slabo obveščen pač pa s srečanji s t. i. »opozicijo« dela uslugo kijevskemu režimu, ker s tem očitno pomaga vzbujati vtis, da v državi opozicijo res imajo in da Ukrajina ni diktatura.

Kar je seveda laž.

Gregor Preac ga je opomnil na to dejstvo in ob tem dodal še opozorilo, da je potrebno biti previden tudi pri ostalih napovedih vojaškega stratega Janše.

Predvsem zato, ker se Janševe napovedi popolnoma razlikujejo od ocen resnično dobrih poznavalcev vojaških strategij.

Na koncu besedila si lahko na primer ogledate, kako celo sam arhitekt hrvaške Nevihte, admiral Domazet, pojasnjuje, da je Rusija v strateškem smislu v Ukrajini – že zmagala.

Podobnih zapisov je vse več tudi v zahodnih medijih.

Zdi se, da Ukrajino čaka brutalen konec, uničenje države pa bo neizmerno.

V to smer pa so Ukrajino potisnili vojni hujskači, kot so Janša. Ter NATO in celotna Evropska unija.

Janša pa seveda še naprej prodaja pravljice naivni slovenski javnosti in poskuša na tej podlagi skovati politični kapital.

Pri tem pa, ob tem, ko je sam v opoziciji - podpira režim, ki je prepovedal in pozaprl vso opozicijo.

Vojno hujskaštvo Janeza Janše in podobnih bo pripeljalo do uničenja Ukrajine.

Ob tem pa prvak SDS s srečanjem zgolj z neprepovedanimi ukrajinskimi strankami pomaga vzbujati vtis, da država ni kruta diktatura, ki je uničila lastno opozicijo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek