REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hojsovi policisti stražijo trg pred parlamentom, da preprečijo erekcijo »snežaka z jajci«, spomenika Janševi vladi

Hojsovi policisti stražijo trg pred parlamentom, da preprečijo erekcijo »snežaka z jajci«, spomenika Janševi vladiAleš Hojs ob spomeniku, ki ga je ljudstvo z ljubeznijo namenilo Janševi vladi. Vir: Twitter

Po več kot osmih mesecih različnih pritiskov, ukrepov, glob, predvsem pa pandemije je Janševi vladi vendarle uspelo zajeziti »petkove proteste«.

Ta petek so bili v manjšem obsegu kot sicer, tako kolesarski kot avtomobilski.

Je pa zato pred Državnim zborom nekdo postavil domiselno snežno skulpturo v obliki pokončnega moškega spolnega uda in jo ljubeče opremil z napisom »spomenik vladi«.

Zanimivo je, da je samo dan prej tudi predsednik države Borut Pahor na Instagramu ponosno razkazoval »svojega,« precej manjšega snežaka.

Ob svoji snežni skulpturi je predsednik države navdihnjeno zapisal: »Nikoli ni prepozno za otroško veselje. Sneženi mož pred Predsedniško palačo, seveda z masko«.

Toda nato se je dan zatem na trgu Republike pojavil nov snežak.

Ki je vesoljni Sloveniji pa tudi širši javnosti nazorno pokazal, da ima lahko tudi snežak močno politično sporočilo.

Ni imel ne nog in ne rok – zgolj glavo.

Pravzaprav je bil visok, pokončen in očitno kar trd.

Opazil ga je tudi Jaša Jenull.

Nekdo je postavil spomenik vladi v odhajanju... potem je morala urgentno posredovati policija... nato so simbol Janševe vladavine porušili... #zimskeradosti #bananarepublika #vladapada

Objavil/a Jasa Jenull dne Petek, 04. december 2020

Vendar ni stal prav dolgo.

Kmalu so prišli komunalni delavci in to umetniško delo izjemnega pomena, ki si zasluži status kulturnega spomenika, saj je najboljši umetniški prikaz sedanje hladne, impotentne vlade - pokončali z lopatami.

Je pa bilo mogoče opaziti, da je spomenik vendarle imel nekaj, česar Aleš Hojs nima - jajca, da vztraja pri lastnem odstopu.

Morda so ga porušili prav zato ...

Nato je trg pred hramom demokracije zastražila policija.

Poročila s terena kažejo, da sta policista stražila sneg na trgu celo noč od petka na soboto, tudi v času policijske ure.

Zaenkrat jima je uspelo preprečiti erekcijo še kakšnega novega snežaka pred Državni zborom.

Policijo je pod lažnim notranjim ministrom doletela res klavrna usoda: ker Hojs sam nima dovolj poguma, da bi držal besedo in zares odstopil, morajo njegovi policisti pred parlamentom paziti, da se ne bi dvignil še kak snežnak z jajci.

Delite članek