REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Golo: »Dvojni agent se je izkazal v celoviti vlogi, ko je ubranil Sovo in arhive pred dosegom Janeza Janše«

Golo: »Dvojni agent se je izkazal v celoviti vlogi, ko je ubranil Sovo in arhive pred dosegom Janeza Janše«Damir Črnčec in Janez Janša

Uporabnik Twitterja Lado Golo se je odzval na intervju z Damirjem Črnčecem, nekdanjim direktorjem Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo in nato tudi  Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA), ki je bil septembra lani imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, odgovoren za področje nacionalne varnosti.

Črnčec je namreč naposled spregovoril o njegovem nekdanjem patronu, (ki ga je tudi imenoval na čelo Sove) prvem človeku SDS, Janezu Janši in v intervjuju za medij, ki ga obvladuje država, ocenil Janšo kot »političnega dinozavra v digitalni dobi« in pristavil, da gre za »politika, katerega glavni motiv za priti na oblast je maščevalnost«.

Zato je Damir Črnčec poudaril svoje stališče, »za katerim trdno stoji«, da Janez Janša namreč nikakor »ne more biti predsednik vlade.«

Golo se je nato odzval z besedami, da se je »dvojni agent izkazal v celoviti vlogi: 2005-2008 je ubranil Sovo in arhive pred dosegom Janeza Janše in njegove SDS, sedaj pa skrbi za stabilnost Šarčeve vlade«, in javno vprašal, »zakaj to tolerira Levica«.

Komentarji