REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

En človek – dva glasova? Poslanka SDS v DZ ujeta med pritiskanjem - sosednje glasovalne naprave!

En človek – dva glasova? Poslanka SDS v DZ ujeta med pritiskanjem - sosednje glasovalne naprave!Poslanka SDS Anja Bah Žibert med tacanjem po napačnih tipkah... Vir: Twitter

Poslanka iz vrst SDS Anja Bah Žibert ima pogosto polna usta spoštovanja zakonodaje.

Še lani jeseni je na primer skupaj s poslancem SDS Dejanom Kalohom vložila kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma izdaje tajnih podatkov.

Kot sta takrat pojasnila poslanca, gre za odtekanje podrobnosti iz nenapovedanega nadzora pooblaščene skupine Knovsa na Sovi, NPU in Generalni policijski upravi v dva medija.

Toda poslanka SDS ob glasovanju v Državnem zboru zna zelo hitro pritisniti tudi na sosednjo tipko oziroma glasovalno napravo, kot razkriva posnetek.

To je seveda nedovoljeno, kot je opozorila tudi Levica.

Morda pa poslanka poskuša uveljaviti doslej še neznano pravilo v demokracijah, namreč – »en človek, dva glasova.«

Morda pa poslanka na ta način poskuša uveljaviti doslej še neznano pravilo v demokracijah, namreč – »en človek, dva glasova.«

Doslej je namreč veljalo načelo »en človek, en glas.«

Ampak dva glasova imajo očitno lahko v parlamentu le prvorazredni, člani SDS.

Predsednik vlade in šef stranke SDS Janez Janša je bil namreč ob tem zavržnem ravnanju lastne poslanke - popolnoma tiho.

Verjetno pa ne bi bil, če bi se iste metode poslužili tudi vsi drugi poslanci, zlasti opozicijski...

Komentatorji pa tudi upravičeno opozarjajo, da bi bilo potrebno gospo naznaniti tožilstvu, zaradi suma kaznivega dejanja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek