REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Dosegli smo vrh epidemije in politično moralno dno«

»Dosegli smo vrh epidemije in politično moralno dno«Pahor delovno in športno v bolj zdravem Parizu. Vir: Twitter

Slovenija se nahaja na vrhu novega vala epidemije – vsaj kar se tiče števila okužb – istočasno pa vladniki za obupne razmere ne sprejemajo prav nikakršne odgovornosti.

Ne za zdravstveno krizo, ne za politične napake.

NSi ministra za okolje iz vrst stranke SDS Andreja Vizjaka ob interpelaciji ne bo podprla, toda, če se bodo njeni poslanci le vzdržali, bo s tem ministru dejansko pomagala, da ostane na položaju.

Na to opozarja tudi poslanec LMŠ Brane Golubovič, toda Matej Tonin in še nekateri člani NSi trdijo, da bodo ravnali drugače.

Vendar obstaja še ena možnost - da minister odstopi sam.

Če pa bo minister Vizjak odstopil 20. novembra ali pozneje, potem bo lahko do volitev opravljal tekoče naloge do imenovanja novega ministra, do katerega imenovanja zaradi bližajočih se volitev ne bo prišlo.

In tako Vizjakov odstop -, če do le-tega sploh pride - ne bo imel vpliva na delo Janševe vlade.

To bo res novo moralno dno.

Medtem ko se stotine prebivalcev Slovenije zaradi covid-19 nahaja v bolnišnicah, pa predsednik Slovenija »trimčka« po bolj zdravem Parizu.

Doma je angažirana (prepozno) Slovenska vojska, zdravstveni minister Janez Poklukar pa celo sam pomaga zdravnikom.

Seveda pa to ni prva naloga ministra.

Veliko bolje bi bilo, če bi z ukrepi ministrstva dosegel, da bi bilo v Sloveniji veliko več precepljenih, ne pa, da država tudi po oceni ECDC spada med deset najslabših v EU.

Včasih so takšne zadeve reševali čisto drugače.

In bolj uspešno...

Delite članek