REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

DeSUS kaže na pet poslanskih mest, a v DZ ne bo šefa stranke

DeSUS kaže na pet poslanskih mest, a v DZ ne bo šefa strankeKarel Erjavec

DeSUS je na volitvah v DZ glede na delne izide prejel okoli pet odstotkov glasov, s čimer je prepolovil tako delež podpore kot tudi število poslanskih mest. Poleg tega v DZ ni bil izvoljen prvak stranke Karl Erjavec. "V politiki je tako, da doživljaš velike zmage, lahko pa tudi poraze," je dejal Erjavec in priznal, da je to zanj oseben poraz.

Razočaran je sicer, ker ni dobil ustrezne podpore, zlasti na Gorenjskem. Je pa voljo volivk in volivcev treba spoštovati, je poudaril.

Predsednik DeSUS je spomnil, da se je v času volilne kampanje razdajal po vsej Sloveniji, saj je želel, da bi stranka dosegla čim boljši rezultat. Razočaran je sicer, ker ni dobil ustrezne podpore, zlasti na Gorenjskem. Je pa voljo volivk in volivcev treba spoštovati, je poudaril.

Dejstvo, da ni bil izvoljen, ga ni šokiralo, tudi to ni bilo prvič, saj se je to že zgodilo tudi leta 2008. Glede svojih prihodnjih korakov pa je dejal, da je treba počakati na to, da bodo sklicani organi stranke. "Ne skrbite, bom že sprejel prave odločitve," je dejal.

Po polovici preštetih glasov na letošnjih parlamentarnih volitvah prepričljivo vodstvo SDS, z velikim zaostankom sledi LMŠ. DeSUS se po trenutnih delnih izidih z nekaj manj kot petimi odstotki glasov uvršča na osmo mesto s petimi poslanskimi mesti.