REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dejan Steinbuch: »Politični mrtvec Cerar ima res izjemen talent, je resnično mojster katastrof!«

Dejan Steinbuch: »Politični mrtvec Cerar ima res izjemen talent, je resnično mojster katastrof!«VIR: STAfoto

Odgovorni urednik Portala Plus Dejan Steinbuch je komentiral javno predstavitev liste SMC za evropske volitve.

Steinbuch, ki je pred leti takratnega premierja Mira Cerarja ob izhodu iz njegove pisarne ob zadnjem srečanju opozoril, da naj pazi,  da drugi tir »ne bo Cerarjev TEŠ 6«, je izpostavil predvsem dejstvo, da so na listi sami javnosti neznani kandidati.

Stranka SMC je namreč na zadnji seji sveta stranke odločila o kandidatni listi za evropske volitve in jo predstavila javnosti. Vodilni kandidat liste SMC za majske evropske volitve bo strankin poslanec Gregor Perič. Liste pa ne bo vodila evropska komisarka iz vrst SMC Violeta Bulc - čeprav je na svoj visoki položaj prišla prav po zaslugi SMC.

Toda očitno je ocenila, da na listi te stranke več nima nobenih možnosti za nadaljevanje politične kariere. V sredo je povedala, da bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev, v Sloveniji pa bo »podpirala liberalne stranke, zlasti SMC.« 

Violeta Bulc in drugi tir

Predsednik SMC Miro Cerar je ob predstavitvi kandidatne liste SMC poudaril, da želijo biti »v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki.«

In to ne »hipne mode«, ampak »evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir«, je zapisal Cerar. 

Komentarji so bili večinoma pikri.

Tudi ime Stranke Modernega Centra so nekateri že spretno preimenovali.

Komentarji