REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Clintonova imenovala ekipo za prenos funkcije v primeru njene izvolitve

Clintonova imenovala ekipo za prenos funkcije v primeru njene izvolitveHillary Clinton

Demokratska kandidatka na predsedniških volitvah v ZDA Hillary Clinton je danes predstavila ekipo, ki bo v primeru njene zmage poskrbela za prenos položaja s sedanjega predsednika Baracka Obame nanjo. Vodil jo bo nekdanji sekretar na notranjem ministrstvu in nekdanji senator iz Kolorada Ken Salazar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ko bo Hillary Clinton naredila zgodovinski korak in bila izvoljena za prvo predsednico države, želimo imeti operacijo zamenjave pripravljeno, tako da bo lahko takoj začela z delom," je v izjavi dejal Salazar.

Poleg njega so v ekipi še nekdanji Obamov svetovalec za nacionalno varnost Tom Donilon, dolgoletna svetovalka nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona Neera Tanden, nekdanja guvernerka Michigana Jennifer Granholm ter direktorica Političnega inštituta na harvardski univerzi in nekdanja menedžerka Clintonove kampanje Maggie Williams.

Republikanski kandidat Donald Trump je maja za vodjo svoje tranzicijske ekipe imenoval guvernerja New Jerseyja Chrisa Christieja.

Ekipe za prevzem položaja od leta 2010 financira zvezna vlada, kar jim omogoča vzpostavitev prostorov v Washingtonu in delovanje s statusom neprofitne organizacije.