REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Bizarne objave na meji stupidnosti, ki jih uporabljajo politiki, postajajo nova realnost!«

»Bizarne objave na meji stupidnosti, ki jih uporabljajo politiki, postajajo nova realnost!«Premier Golob in slovenska prejemnica treh Michelinovih zvezdic: Na strošek nič hudega slutečih davkoplačevalcev? Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Predsednik vlade dela reklamo podjetnici, ki kuha hrano za »aristokracijo« z zelo globokim žepom in debelimi denarnicami, torej hrano za bogataše, sestavljeno iz nekaj komaj opaznih hranil na velikih krožnikih, ki imajo astronomske cene in si jih običajen državljan/volivec nikoli ne bo mogel privoščiti.

Očitno postajajo bizarne objave na meji stupidnosti, ki jih za nagovarjanje volilnega telesa uporabljajo politiki, obkroženi z bolj ali manj sposobnimi svetovalci, nova realnost.

Za neposrečene objave, v katerih za svoje potrebe (zlo)rablja tako otroke kot kuharske mojstrice, se odloča predsednik vlade, za katerega bi bilo glede na njegovo funkcijo primerneje, da bi govoril manj.

Z objavami nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja smo tako že pred časom dobili »kralja Instagrama« in očitno mu prek nasvetov svojih komunikatorjev sledi tudi sedanji predsednik vlade, ki pa je (tudi) z amatersko samopromocijsko polomijo v obliki čestitke priznani kuharski mojstrici udaril povsem mimo, piše v Delu Suzana Kos.

Predsednik vlade Robert Golob je na namreč na Instagramu, na katerem ima le 27.500 sledilcev (Borut Pahor jih ima 138.000), objavil nov posnetek.

V njem so njegovi sodelavci zmontirali zaigran telefonski pogovor, v katerem premier prijateljsko čestita kuharski mojstrici Ani Roš Stojan za tri prejete Michelinove zvezdice.

Ob tem predsednik vlade dela še reklamo podjetnici, ki kuha hrano za »aristokracijo« z zelo globokim žepom in debelimi denarnicami.

Torej hrano za bogataše, sestavljeno iz nekaj komaj opaznih hranil na velikih krožnikih, ki imajo astronomske cene in si jih običajen državljan/volivec nikoli ne bo mogel privoščiti.

Da o tem, da država v promoviranje zadevnih zvezdic vlaga milijone evrov (!) sploh ne govorimo. 

Seveda, vse to se počne predvsem zaradi turizma.

A vse skupaj koristi tudi (in morda najbolj!) podjetnici, ki kuha hrano za izbrane petičneže.

Cena? Vir: Posnetek zaslona, Twitter

In to je povsem v nasprotju z interesi in vrednotami večine ljudi, ki je na preteklih volitvah glasovala za Roberta Goloba in njegovo stranko.

Odziv na vladno čestitko Ani Roš. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Pred tem so se v njegovem krogu odločili za objavo zaigranega intervjuja, ki ga je z njim v vladnem kabinetu opravila osnovnošolka in ga spraševala o spominih na šolska leta, prepisovanju in nezadostnih ocenah.

Na Instagramu je Golob objavil tudi novico, da bo 14. avgusta dela prost dan in dan solidarnosti.

To je javnosti sporočil, še preden je o tem odločila vlada.

Nato so nekateri ministri v neformalnih pogovorih poudarjali, da tej odločitvi nasprotujejo, javno pa se ni upal izpostaviti nihče iz Golobovega kabineta.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek