REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Anketa 24ur: Pahorja bi volila slaba polovica vprašanih

Anketa 24ur: Pahorja bi volila slaba polovica vprašanihBorut_Pahor_STAfoto

Če bi bile predsedniške volitve jutri, bi prepričljivo slavil Borut Pahor, kaže javnomnenjska anketa, ki jo je za 24ur opravila agencija Mediana. Aktualnega predsednika republike bi namreč volila slaba polovica vprašanih, točneje 44,7 odstotka, kar pa ne bi bilo nujno dovolj za zmago že v prvem krogu.

Za Pahorjem bi največ, 17,2 odstotka vprašanih, volilo kamniškega župana Marjana Šarca, sledijo pa predsednica NSi Ljudmila Novak (6,8 odstotka), kandidatka SDS in evropska poslanka Romana Tomc (5,2), kandidat stranke Slovenija za vedno in koprski župan Boris Popovič (2,4), Milan Jazbec, ki je medtem že umaknil kandidaturo (1,5), kandidatka SMC in ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič (1,2) in kandidatka zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine Angelca Likovič z 0,8 odstotka.

Drugi kandidati skupaj bi dobili 2,4 odstotka glasov, neodločenih pa je še 17,7 odstotka vprašanih. V anketi so zajeli 712 oseb.

Povezane novice