REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Aljuš Pertinač: "Če sistem varovanja južne meje kljub ugrabitvi deluje, potem so očitno ugrabitve del sistema?"

Aljuš Pertinač: Aljuš Petrinač Vir: Twitter

Petindvajsetletni Maročan in dva 18-letnika iz Alžirije so včeraj v Beli krajini ugrabili 79-letnega Miroslava Moravca.

"Tega ne bi privoščil niti svojemu sovražniku," je povedal pretreseni Miroslav Moravec, ki so mu migranti odvzeli avto, da bi z njim pobegnili v Italijo.

Kot je za Siol.net povedala njegova hči, naj bi njenega očeta nezakoniti pribežniki ugrabili, ko je delal v vinogradu. Zvezali naj bi ga in se z njim v prtljažniku poskušali odpeljati proti italijanski meji.

Kot je pozneje pripovedovala žrtev, so ga storilci zvezali tako močno, da je od bolečin kričal. Po šestih urah peklenske vožnje pa zaradi bolečin ni čutil nog.

"Tega ne bi privoščil niti svojemu sovražniku," je povedal pretreseni Miroslav Moravec, ki so mu migranti odvzeli avto, da bi z njim pobegnili v Italijo.

To je seveda sprožilo vrsto komentarjev. Vlada je na čelu s predsednikom zagotavljala, da sistem vseeno deluje, toda to zatrjevanje je bilo tarča nekaj pikrih komentarjev.

Aljuš Pertinač se je vprašal, če so torej ugrabitve postale že kar – del sistema?

Bojan Požar pa je čestital "našim" za "njihov" uspeh.

Žiga Turk pa je nekoliko drugače ocenil, da je zadeva nerodna predvsem zaradi napačnih prioritet ministrov:

Delite članek