REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Stroka podpira ministra Poklukarja. Šlo je za administrativen ukrep. Zadnji naj ugasne luč«

»Stroka podpira ministra Poklukarja. Šlo je za administrativen ukrep. Zadnji naj ugasne luč«Janez Poklukar je vesel, njegovo nestrokovnost brani tudi »stroka«. Vir: Twitter

Slovenska vlada in stroka pri omejevanju epidemije vlečeta takšne poteze, da včasih res ni več jasno, ali si želijo večje precepljenosti, ali pa, da – več ljudi umre zaradi koronavirusa.

Posledica je, da tem »strokovnjakom« zato ljudje ne zaupajo, ker na njih gledajo kot na politike v belih haljah, rezultati pa so vidni v nizki precepljenosti prebivalstva.

Ko gre za priznanje napake glede cepljenja s cepivom Janssen, zaradi katerega je umrla 20-letna Katja, si zdravstveni minister Janez Poklukar ni upal prevzeti odgovornosti in napake, čeprav je odločitev sprejel v nasprotju z mnenjem stroke.

Že to je dovolj hudo.

Toda nato so se »strokovnjaki«, ki svetujejo Janševi vladi, popolnoma po nepotrebnem spravili k reševanju ministra.

Janez Poklukar je seveda lahko vesel, ko njegovo nestrokovnost brani tudi »stroka.«

»Stroka podpira ministra Pokljukarja. Šlo je za administrativen ukrep,« je njihovo »obrambo« ministra komentirala MatejaZv.

In predlagala, da »naj zadnji ugasne luč.«

In res je tako.

Kajti to, da minister ne želi sprejeti odgovornosti je sicer napačno, toda po vseh napakah te vlade niti ni presenetljivo.

Plačilo za to bo izstavljeno – upajmo – na volitvah.

Toda Poklukar je v tem primeru, čeprav je zdravnik, nastopal kot politik.

Veliko huje pa je, ko zdravniki, ki bi morali ostati zdravniki, s svojimi izjavami rešujejo – sporne politike.

In s tem dokazujejo, da so svoja strokovna načela prilagodili in podredili politiki, da so, z drugimi besedami, postali zdravniški politikanti, ne pa zdravniki.

Posledica je, da tem »strokovnjakom« zato ljudje ne zaupajo, ker na njih gledajo kot na politike v belih haljah.

Rezultati pa so vidni v nizki precepljenosti prebivalstva.

Delite članek