REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Robert F. Kennedy Jr.: Glas za Kamalo Harris pomeni jedrsko vojno!

Robert F. Kennedy Jr.: Glas za Kamalo Harris pomeni jedrsko vojno!Nekdanji demokrat opozarja, da bi kandidatka, ki jo podpirajo neokonservativci, sprožila jedrski spopad med ZDA in Rusijo. Vir: X, posnetek zaslona

Podporniki Kamale Harris na predsedniških volitvah v ZDA bi dejansko glasovali za globalno termonuklearno vojno, je zatrdil Robert F. Kennedy Jr. (RFK jr.)v svojem najnovejšem videoposnetku za kampanjo.

Kennedy, dolgoletni demokrat, ki je na strankarskih primarnih volitvah kandidiral proti predsedniku Joeju Bidnu, je avgusta podprl republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

Harrisovo, ki je postala kandidatka potem, ko so demokrati pritisnili na Bidna, naj izstopi iz tekme, je nedavno podprl nekdanji republikanski podpredsednik Dick Cheney.

Nekdanji demokrat je dejal, da bi kandidatka, ki jo podpirajo neokonservativci, sprožila atomski spopad med ZDA in Rusijo

»Današnji glas za Kamalo Harris je glas za Dicka Cheneyja, ki je lagal, da je lahko sprožil vojno, v kateri je umrlo več kot milijon ljudi,« je opozoril Kennedy v video sporočilu, objavljenem v četrtek.

Pojasnil je, da je bil Cheney vodilni »neokonservativec« med predsedovanjem Georgea W. Busha (2001-2009) in »gonilna sila« neizzvane ameriške invazije na Irak leta 2003, ki je terjala življenja približno milijona Iračanov in približno 4800 ameriških in zavezniških vojakov.

ZDA so trdile, da je bila invazija preventivna obramba pred iraškim orožjem za množično uničevanje (WMD), vendar »orožja za množično uničevanje ni bilo«, je spomnil Kennedy.

»Vse je bila neokonska laž,« je dodal.

Prav tako ni bilo prvič, da je del ameriškega establišmenta lagal, da bi dobil vojno, je zatrdil RFK Jr.

Spomnil je na opozorilo predsednika Dwighta D. Eisenhowerja iz leta 1961 o »vojaško-industrijskem kompleksu«, ki si prizadeva za konflikt s Sovjetsko zvezo.

Jedrska eksplozija
Po Kennedyju bi jedrska vojna zahtevala 5,8 milijarde življenj v manj kot dveh urah in »tisti, ki bi preživeli, bi zavidali mrtvim«. Vir: Posnetek zaslona, X

Njegov stric, predsednik John F. Kennedy, je zavrnil predloge o nenadnem jedrskem napadu na ZSSR ali sestrelitvi civilnega potniškega letala kot izgovorom za invazijo na Kubo.

Dick Chenney. Vir: Wikipedia

Po atentatu na Johna F. Kennedyja je ameriška vojaško-obveščevalna služba ponaredila napad v Tonkinškem zalivu, da bi upravičila vojno v Vietnamu, je dejal.

»Skrbi me, da danes imamo ne samo frakcijo naših vojaških in obveščevalnih ustanov, ki si želijo vojne, pač pa si prav zdaj želijo vojne z Rusijo zaradi Ukrajine je dejal Kennedy.

Ob ugotovitvi, da ima Rusija več jedrskega orožja kot ZDA in v nekaterih primerih tudi boljše, je RFK mlajši dejal, da so se ZDA pred nekaj tedni zelo približale vojni z Rusijo, ko je Biden skoraj dovolil Ukrajini, da uporabi ameriške rakete z velikim dometom za napade na rusko ozemlje, Moskva pa se je odzvala s posodobitvijo jedrske doktrine.

Kennedy trdi, da je zahvalni govor Harrisove na strankarski konvenciji avgusta pokazal, da bi bila »popolna dekla« in »marioneta« vojaško-industrijskega kompleksa, ki bi lahko sprožil vojno, da bi dokazala svojo sposobnost, če bi bila izvoljena.

Današnji glas za Kamalo Harris je glas za Dicka Cheneyja, ki je lagal, da je lahko sprožil vojno, v kateri je umrlo več kot milijon ljudi.

Po Kennedyju bi jedrska vojna zahtevala 5,8 milijarde življenj v manj kot dveh urah in »tisti, ki bi preživeli, bi zavidali mrtvim«.

Prejšnji mesec je Kennedy napisal uvodnik z Donaldom Trumpom mlajšim, v katerem je zagovarjal pogajanja z Rusijo glede Ukrajine, da bi se izognili jedrski vojni.

Medtem ko je ta članek od trenutne Bele hiše zahteval ukrepanje, je bilo četrtkovo video sporočilo usmerjeno prav proti Kamali Harris.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek