REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Velikost je pomembna: Ameriška volilna kampanja v znaku genitalij

Velikost je pomembna: Ameriška volilna kampanja v znaku genitalijKomentarji, ki sodijo v pivnico ali moško slačilnico, so postali »rdeča nit« predsedniške kampanje 2024 tako pri republikancih kot demokratih. Vir: Posnetek zaslona, X

Republikanski kandidat Donald Trump kampanjo namenoma ali instinktivno (verjetno pa kar oboje) pripelje h koncu z mačističnim sporočilom, namenjenim predvsem tistim, ki so siti politične korektnosti in »woke« ideologije.

Ko je Trump na enem od shodov povedal anekdoto o penisu pokojnega »kralja golfa« Arnolda Palmerja – »moškega do obisti« –, se je namesto ogorčenja, ki ga je pričakovala »liberalna« javnost, izkazalo, da je komentar v skladu z duhom časa.

In kampanjo.

Ni samo Trump tisti, ki govori, kot da je v moški slačilnici.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je na demokratski nacionalni konvenciji v Chicagu v udarnem terminu podvomil o velikosti Trumpovega penisa:

A Trump to počne v svojem slogu – prek oglasov: »Kamala je za oni/ono, mi smo za vas«; ali s poimenovanjem demokratskega kandidata za podpredsednika »Tampon Tim« Walz zaradi zakona, ki ga je podpisal kot guverner Minnesote, ki od javnih šol zahteva, da učencem zagotovijo dostop do menstrualnih pripomočkov.

Trump vse to počne brez strahu, da bo odvrnil navadne Američane, ki se jim zdi prav, da predsedniški kandidat »govori kot oni«.

Večina demokratov se zaveda, da je verjetnost, da bi kar koli, kar je Trump rekel uporabili proti njemu, nična.

Ali kot je za »Politico« povedal neki svetovalec glavnih donatorjev Demokratske stranke: »Človek bi lahko nekoga ustrelil na Peti aveniji, pa nikogar ne bi bilo briga.«

Tragično pa je tudi, da si vsi glavni kandidati na volitvah 5. novembra, tako demokrati kot republikanci, delijo mnenje, da je Izraelu potrebno poslati še več orožja.

Za demokrate je ob tem še posebna težava tudi v tem, da se zdijo poskusi »woke«, liberalnih demokratov, da bi bili »ljudski« in duhoviti, zgrešeni, vsiljeni in nenaravni.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek