REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Iranski zunanji minister: Teheran bo štel Ameriko za sostorilca izraelskega napada

Iranski zunanji minister: Teheran bo štel Ameriko za sostorilca izraelskega napadaAragči se je ozrl na nedavno tiskovno konferenco ameriškega predsednika. Vir: Posnetek zaslona, X

Iranski zunanji minister Abas Aragči je opozoril, da bo štel Združene države Amerike za sostorilca, če bo Izrael uresničil svojo grožnjo in izvedel velik napad na Iran.

Spomnimo, pred dvema dnevoma so novinarji ameriškega predsednika Josepha Bidna vprašali, ali »dobro razume«, kaj bi lahko najbližji bližnjevzhodni zaveznik Washingtona storil kot povračilo za iranski raketni napad 1. oktobra in ali bo Izrael »dejansko odgovoril Iranu«.

Biden je odgovoril z »da in da«, vendar ni želel posredovati dodatnih podrobnosti.

Na svojem računu na družbenem omrežju X je Aragči poudaril, da bi moral »vsak, ki ve ali razume, kako in kdaj bo Izrael napadel Iran in/ali zagotavlja sredstva in podporo za takšne neumnosti, logično obravnavan kot odgovoren.«

Iranski zunanji minister v svojem sporočilu ni neposredno omenil Washingtona, vendar je njegova objava vsebovala povezavo do Reutersovega članka o Bidnu, ki potrjuje, da je seznanjen z izraelskimi načrti za napad na Iran.

Spomnimo še, da je CNN v nedeljo poročal, da je Pentagon sprožil preiskavo, potem ko so na splet pricurljala visoko tajna poročila obveščevalnih služb o pripravah Izraela na morebitne napade na Iran.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek