REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pomanjkljivo oblečena dekleta in »cringe« sporočila: Ukrajinska vojska prepričuje ljudi, da je »kul biti v vojni«

Pomanjkljivo oblečena dekleta in »cringe« sporočila: Ukrajinska vojska prepričuje ljudi, da je »kul biti v vojni«Ko so se v začetku oktobra po državi pojavili panoji 3. jurišne brigade ukrajinske vojske s pomanjkljivo oblečenimi manekenkami, so bila mnenja deljena. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinci so vse bolj previdni glede vpoklica, vojaške enote po vsej Ukrajini pa tekmujejo med seboj, da bi zapolnile svoje izčrpane in osiromašene vrste.

Da bi se bolje bojevali, morajo vojno najprej prodati ljudem, pri čemer imajo nekatere brigade (ki se ne morejo več zanašati na nacionalne naborne centre) precej kontroverzne metode, piše ameriški Washington Post.

Od deklet na tankih v petah in kratkih hlačah, pošpricanih z milnico, do manekenk v kratkih krilih, ki sedijo na motorjih vojakom v naročju, tako ukrajinska 3. jurišna brigada upa, da bo z novo kampanjo privabila več nabornikov.

»To je sodobna vojna, ki od nas zahteva večjo odprtost.

Moramo komercializirati in prodajati idejo, da je kul biti v vojski je povedala poveljnica medijske ekipe brigade Hristina Bondarenko.

Glavni snovalec kampanje je želel ostati neimenovan (zdi se, da z razlogom), a je poudaril, da je njihov cilj, da idejo o prijavi v vojsko »vnesejo nekakšno lahkotno razpoloženje«.

»Ljudje mislijo, da je to nekakšen trik, da jih spravimo v brigado in jim damo bajonet za boj v jarkih.

Hoteli smo povedati, da vojna ni vedno samo kri in smrt in fantje, ki se borijo.

Včasih se preprosto sprostiš in se učiš«, je poudaril.

Ko so se v začetku oktobra po Ukrajini pojavili oglasni panoji s pomanjkljivo oblečenimi dekleti, so bila mnenja deljena.

Po poročanju ameriškega časnika so uporabniki družbenih omrežij fotografije »modernih pinup deklet« označili za »zlohotne« in »seksistične«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek