REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Volodin opozoril Evropski parlament: »Sarmat« potrebuje le tri minute do Strasbourga

Volodin opozoril Evropski parlament: »Sarmat« potrebuje le tri minute do StrasbourgaRusija bo na morebitne napade z zahodnim orožjem odgovorila s še močnejšim orožjem, je opozoril predsednik Dume. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Poziv Evropskega parlamenta (EP) k napadom na ozemlje Rusije vodi v svetovno vojno z uporabo jedrskega orožja, je dejal predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Potem ko je EP pozval k odpravi omejitev za Kijev za napade na rusko ozemlje z zahodnim orožjem dolgega dosega, je Volodin dodal, da bi se moral EP sam razpustiti.

Vir: Posnetek zaslona, X

»Ne smemo pozabiti, da 'Sarmat' (Satan) doseže Strasbourg v treh minutah in 20 sekundah.

Če se zgodi kaj takega, bo Rusija na morebitne napade z zahodnim orožjem velikega dosega odgovorila s še močnejšim orožjem. Nihče naj si ne dela utvar pri tem.

To, k čemur poziva Evropski parlament, vodi v svetovno vojno z uporabo jedrskega orožja je opozoril predsednik Dume.

»Sarmat« je balistična raketa medcelinskega dosega.

Volodin je poslance Evropskega parlamenta vprašal, ali so se pred to odločitvijo posvetovali s svojimi volivci, pa tudi, ali državljani evropskih držav želijo, da vojna pride na njihov prag.

»Kar poziva Evropski parlament, vodi v svetovno vojno z uporabo jedrskega orožja.

Pred takšno odločitvijo se je bilo treba spomniti lekcij druge svetovne vojne. Takrat je v boju proti fašizmu umrlo 27 milijonov sovjetskih državljanov.

Naša država je osvobodila vas in vso Evropo. Ne pozabite,« je rekel Volodin.

Poslanci Evropskega parlamenta so na četrtkovem plenarnem zasedanju v Strasbourgu z veliko večino sprejeli resolucijo o Ukrajini, v kateri pozivajo države EU, naj takoj odpravijo vse omejitve za napade Kijeva globoko v rusko ozemlje.

Resolucije EP o zunanjepolitičnih vprašanjih so svetovalnega značaja in niso zavezujoče za institucije EU ali države članice EU.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pred tem dejal, da morajo predstavniki držav Nata razumeti, »s čim se igrajo«, ko govorijo o načrtih, ki bodo Kijevu omogočili, da raketira tarče globoko v ruskem ozemlju z uporabo zahodnih raketnih sistemov, predanih oboroženim silam Ukrajine.

Neposredna udeležba Zahoda v vojni v Ukrajini bo po njegovih besedah ​​bistveno spremenila njeno bistvo in bo pomenila, da so članice Severnoatlantskega zavezništva – ZDA in evropske države – v vojni z Rusijo.

Moskva se bo odločala na podlagi groženj, ki se bodo pojavile pred njo, je opozoril Putin.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek