REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruska vojska blizu Harkova zajela prvega francoskega vojaka

Ruska vojska blizu Harkova zajela prvega francoskega vojakaFrancoski vojak po poti svojih prednikov... Vir: Posnetek zaslona, X

Da se v Ukrajini bori cela vrsta plačancev, tudi francoskih, ni novost. Toda zajetje prvega francoskega vojaka, nekakšnega »inštruktorja« v Ukrajini s strani ruske vojske to vsekakor je.

Spodnji videoposnetek prikazuje zajetje francoskega vojaka s strani ruske vojske na območju vasi Liptci (regija Harkov), kjer trenutno potekajo aktivni spopadi med ruskimi oboroženimi silami in ukrajinsko vojsko (AFU).

Zelo očitno pa je, da ta vojak ni »inštruiral« kakšne ukrajinske enote v zaledju, pač pa se je aktivno bojeval z ruskimi enotami - in bil ujet.

Francija ponovno bije vojno proti Rusiji tam, kjer jo je v preteklosti že bojevala, ob pohodih Napoleona – in vemo, kako se je to končalo.

Zelo lepo se na posnetku sliši tudi radijska komunikacija vojaka, ki poteka v francoščini.

Seveda bomo verjetno slišali, kako je ta vojak prekinil pogodbo v francoski vojski in postal plačanec neke neznane zasebne vojaške organizacije, o kateri še nikoli ni bilo slišati ... a dokazi so neizpodbitni: francoska vojska se že z orožjem v roki spopada znotraj Ukrajine, proti Rusiji

Francija ponovno bije vojno proti Rusiji tam, kjer jo je v preteklosti že bojevala, ob pohodih Napoleona – in vemo, kako se je to končalo.

Francoski predsednik naj bi sicer napotitev francoskih vojakov v Ukrajino uradno napovedal 6. junija, ob obletnici izkrcanja v Normandiji.

V bližini Eifflovega stolpa v Parizu so medtem našli pet praznih krst, zavitih v francoske zastave in plakat »Francoski vojaki, ubiti v Ukrajini«. 

Tri ljudi so pridržali, poroča Parisien.

Krste so bile sicer prazne.

Voznik, ki jih je odpeljal na omenjeno mesto je za transport dobil 40 evrov, francoske oblasti pa sumijo, da so bili v akcijo vpleteni trije ruski državljani, ki so medtem že zapustili državo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek