REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nepoštena medijska diskriminacija: POP TV iz debate 3.6. izločila Uroša Lipuščka in Nič od tega!

Nepoštena medijska diskriminacija: POP TV iz debate 3.6. izločila Uroša Lipuščka in Nič od tega!POP TV - blokada

Evropske volitve so bile in ostajajo cirkus, ki ponuja le navidezne izbire.

Prej ali slej se namreč v ospredje prebijejo stranke, ki ponujajo le še več tega, kar imamo že zdaj – sledenja napačnim rešitvam, vojnam, nesmiselnim ciljem in podobno.

To je tragedija številnih držav in med njimi tudi Slovenije. Da bo nekoč bolje bo očitno potreben še dodaten zdrs proti dnu, kajti večina verjame ali lažnivi opoziciji, ali pa lažem vlade, da je Slovenija trenutno v razcvetu.

K temu pa veliko prispevajo tudi osrednji mediji, ki dajejo veliko pozornosti etabliranim strankam, le malo pa neparlamentarnim strankam in neodvisnim glasovom.

To lahko vidimo po tem, kako POP TV kreira svoje oddaje.

Res je, da je to komercialna televizija, a hkrati je to najbolj gledana te vrste in z nacionalno frekvenco. Pokriva celotno Slovenijo.

POP TV je najbolj gledan TV-program v Sloveniji.[1] Viden je preko kabelskih omrežij, interneta, MMDS sistemov in IPTV.

Izločanje nekaterih iz debate kaže, da kdor želi spremembe, ta mora svoje kandidate poiskati prav med strankami, ki jih vodilni mediji tako zahrbtno napadajo, brišejo in diskriminirajo. In nikakor ne med vodilnimi, privilegiranimi kandidati vodilnih strank opozicije in pozicije.

Od takšne televizije bi seveda lahko pričakovali, da bo še posebej pozorna in poštena do vseh strank, še posebej pa do tistih, ki ponujajo rešitve, ki jih doslej od etabliranih strank nismo slišali.

Predvsem seveda zato, ker nam ponavljanje iste politike, ki že doslej ni delovala, pač ne bo prineslo sprememb, ki jh potrebujemo.

A POP TV ni za spremembe.

POP TV je le še za več istega.

In tako so se odločili, da na pomembno, veliko debato kandidatov 3.6. s Petro Kerčmar povabijo le devet strank ali list in izločijo Nič od tega ter Uroša Lipuščka.

Za izrek, da je ponavljanje istega in pričakovanje, da bo to prineslo nekaj novega tipičen znak norosti na komercialni televiziji očitno še niso slišali.

In namesto, da bi v znak spoštovanja demokracije ljudem prepustili, da s svojimi glasovi odločijo, kdo bodo slovenski poslanci, se na POP TV igrajo male bogove ter sami določajo, kdo itak nima šans in koga se več ne splača posluiušati!

Gre za napuh, prevzetnost in aroganco, ki bi morale biti tuje novinarjem, ki kaj dajo na integriteto ter medijem, ki se hvalijo z (zlagano) neodvisnostjo.

To je pač Slovenija

Uroš Lipušček nam je informacijo potrdil.

»Naši mediji so brez dvoma pod močnim pritiskom, da ne prestopijo rdeče črte tako imenovanega  politično korektnega poročanja. Po mojem so to vzroki tako za bojkotiranje s  strani  RTV SLO kot  tudi televizije Pop. Formalni razlog naj bi bile ankete Mediane, ki nas  uvrščajo  na predzadnje  mesto. Ena anketa  absolutno  ne more biti merilo. Zato bomo protestirali pri vodstvu POP-a,« je dejal Lipušček.

Informacijo nam je potrdila tudi Violeta Tomič, ki ji je Vesna Gaube s POP TV sporočila, da je »na veliko soočenje 3.6. vabljenih prvih devet po anketi Mediane.«

»Ta anketa ni merodajna in to res ni fer, da mediji krojijo javno mnenje? Lahko bi vabili tudi samo prvih 6-7. Vse je jasno. Žal,« je Violeta Tomič zapisala v svojem odgovoru POP TV.

Več kot paradoksalno seveda je, da je iz debate peščice strank, ki bodo lahko spregovorile v Sloveniji izključena stranka, katere slogan je tudi korupcija za vse, ne la za peščico.  

Ta anketa ni merodajna in to res ni fer, da mediji krojijo javno mnenje.

Iz ravnanja osrednjih medijev lahko torej zelo lepo vidimo, koga sedanja vladajoča in opozicijska politika nočeta videti ne v soočenjih in ne v oblastnih organih in za katero peščico poslancev, praviloma kimavcev brez hrbtenice, si želijo, da bi glasovali.

Zato Violeto Tomič ter Uroša Lipuščka iz medijev »brišejo«, Resnico, ki je na zelo podobnih stališčih predvsem glede zunanje politike, pa isti mediji neutemeljeno napadajo in diskvalificirajo.

Se pa te stranke, poleg parlamentarne Levice, edine zavzemajo za mir v Ukrajini.

S tem POP TV jasno kaže, da je na strani velikega kapitala vojn in pobijanja, na strani vojaški-induistrijskegas lobija, imperialističnih vojn in politike ZDA, ki so sicer redno slavijo tudi v svojih drugih prispevkih.

Kar glede na lastniško strukturo ni nič presenetljivega.

Spomnimo, Pro Plus, lastnik POP TV je hčerinsko podjetje skupine Central European Media Enterprises Ltd. (CME).[1]

CME je nameraval Pro Plus prodati nizozemski družbi United Group (ki je imelo v Sloveniji sicer v lasti telekomunikacijsko podjetje Telemach), a je v začetku leta 2019 od namenov prodaje odstopil.

Postopek je med drugim zaznamovalo dolgotrajno odločanje Agencije za varstvo konkurence.[1]

Oktobra 2020 je lastništvo CME za 1,89 milijarde € od Time Warner prevzela češka skupina PPF v lasti od danes pokojnega Čeha Petra Kellerja.

Prevzem je predhodno odobrila Evropska komisija. PPF ima večino kapitala naloženega v zahodnih državah.

Investirajo od Ukrajine do ZDA, tudi v Moldavijo in Kazahstan, a ne v Rusijo.

Ob prevzemu je bil preko Time Warner CME v lasti ameriške družbe AT&T, ki je imela neposredno v lasti 64 % lastniški delež, dejansko pa obvladovala 75 % CME.[1]

Za volivce, ki si želijo sprememb, je zato izbira poslej zelo jasna.

Kdor želi spremembe, ta mora svoje kandidate poiskati prav med strankami, ki jih vodilni mediji tako zahrbtno napadajo, brišejo in diskriminirajo.

In nikakor ne med vodilnimi, privilegiranimi kandidati vodilnih strank opozicije in pozicije, ki zagovarjajo zaostrovanje vojne v Evropi.

 

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek